Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Jó élmény

5-ös Halászcsárda Kecskemét5-ös Halászcsárda Kecskemét a térképen

2019. februárban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2019. február 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kecskeméti 5-ös bekötőút mentén működik az 5-ös halászcsárda. Étlapja a hagyományos, közkedvelt magyar ételekre épít, de kínál ritkább fogásokat is. A választék nem eltúlzott, de széles a szegediesen készített kétféle (harcsa és ponty) halászlétől a sült keszegen, pisztrángon, süllőn át a kapros-tejfeles galuskával kínált kakasteréj-here pörköltig vagy a dödöllés erdei gyümölcsös szarvaspörköltig. A desszertfront sem reked meg a palacsinta - somlói - gesztenyepüré sablonhármasnál, kínálnak kemencében sült tejes pitét, vargabélest, sajttortát és túrógombócot is.
A beltér hangulatos, a kiszolgálás kedves, udvarias és gyors, az árak meglepően barátságosak, mind étel-, mind italfronton legyen szó halakról, borról vagy békebeli szódavízről.
Némi hezitálás után halászlé helyett pikáns halgombóclevest rendeltünk (1100 ft), mert ez meglehetősen ritka fogása a halászcsárdáknak, továbbá haltepertőt (1190), ami elmaradhatatlan, salátával körített harcsacsíkokat (1490), amihez sült krumplit is kértünk valamint haltatárt (1290). A harcsacsíkok nem voltak élvezhetetlenek, de ezt a tányért inkább nevezném kötelességszerűnek, mint jól sikerültnek. A levesben a nagyipari tejföl nem oldódott csomómentesen, a halgombóc kissé törékeny volt, de magát a fogást alapvetően jó ízűnek és ötletesnek találtuk s külön értékeltük a hozzá adott ropogós héjú, friss, házi jellegű kenyeret. A haltepertő remekül sikerült, friss volt, ropogós, a haltatár pedig régi vágású, tehát darált és a megszokott módon ízesített, hatalmas vajhasábokkal, sok zöldséggel és ipari toastkenyérel tálalták, kézzel faragott, Nagy-Magyaországot mintázó fatálon.
Összességében jót ettünk, nagyon kedvező áron s legközelebbre is hagytunk megkóstolnivalót.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (10)
5-ös Halászcsárda Kecskemét - Belső5-ös Halászcsárda Kecskemét - Étel/ital5-ös Halászcsárda Kecskemét - Étel/ital5-ös Halászcsárda Kecskemét - Étel/ital5-ös Halászcsárda Kecskemét - Étel/ital5-ös Halászcsárda Kecskemét - Étel/ital5-ös Halászcsárda Kecskemét - Belső5-ös Halászcsárda Kecskemét - Étel/ital5-ös Halászcsárda Kecskemét - Egyéb5-ös Halászcsárda Kecskemét - Külső kép

5-ös Halászcsárda további értékelései

2019.06.04a párjával
Ahogy a címben írtam, nekünk útba esik Pest fele jövet, menet ez a Halászcsárda, ha az 5-ös utat választjuk.Többször is megálltunk már itt enni és eddig még nem csalódtunk.Az étlapon elég nagy a választék halételből, de aki nem szereti a halat, találhat más fogásokat is pl kemencében sült...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Három Gúnár Kecskemét - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.12.28-ig
Hotel Három Gúnár Kecskemét
28.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval