Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Korrekt fősodratú csárda, kisebb hibákkal, nagy adagokkal, tipikus négy pontos hely

Kecskeméti Csárda és Borház KecskemétKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét a térképen

2022. júniusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2023. január 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A csárda beltere szívet melengető, rusztikus, hangulatos, giccsmentes, szeretnivaló. Fából készült népies székek, az asztalokon kékfestő terítő, a falakat népi kerámiák díszítik. A Házi áldás sorait is jó érzés volt olvasni az egyik falvédőn. A honlapról megtudhatjuk, hogy az étteremnek egy 170 éves műemléképület ad otthont. A kerthelység árnyas, szépen kialakított. A Csík zenekar egyik korai, fúziómentes, autentikus népzenei albuma sokat hozzátett az összélményhez.
Az árak első látásra magasnak tűnnek, a főételek jellemzően a 4000 és 5000 között kaphatók, nyilván vannak kilengések mindkét irányban. Viszont amikor elénk teszik a tányért, visszahőkölünk. A fősodratú éttermek adagjainak kétszeresét, az ínyenc éttermekben megszokottnak háromszorosát adják, amit akár grammra is lefordíthatunk, húsból, halból a fine dining világában jó esetben 15 dekát kapunk, a main stream éttermekben negyed kilót, itt fél kiló körül volt mind a pacal, mind a harcsa.
Egyébként az étlap első oldala az üdvözlő sorok, az üzletvezető és a séf neve mellett (Tóth Zsolt illetve Berki Norbert), azt is jelzi, hogy a teljes ár 70%-ért fél adag is kapható.
A konyha a magyar hagyományos vonalat követi, de tartanak néhány nemzetközi fogást is. Kínálnak többek között hideg libamájat zsírjában tárkonyos lilahagyma lekvárral, zöldségekkel, székely húsos káposztát pirított kolbásszal, kakastaréjjal, vákuum alatt készült rozmaringos báránycsülköt ceruza zöldbabbal, fűszeres burgonyával, pecsenyemártással, rozé kacsamellet borókás, almás káposztával, szalonnás burgonyával, kacsamájjal, libacombot magyaros tört burgonyával, párolt lilakáposztával, erdei gombás-kakukkfüves vaddisznóragut polentával, házi krokettel, áfonyával, tejespitét házi baracklekvárral és mákos bobajkát.
A sörpaletta szerény és ultrakommersz: a Heineken termékek közül tartanak (az alkoholmenteseket nem számítva) négy tételt. Egy karakteresen magyar csárdában elvárható lenne, hogy magyar sört is kínáljanak, legyen az Csíki, békésszentandrási, de még jobb, ha kecskeméti. A borválaszték sokkal igényesebb, több, mint negyven nemes nedűt válogattak össze a magyar élvonalból, melyeknek kb. harmadát decire is kimérik baráti áron, a palack díjszabásához képest plusz felár nélkül.
Indításnak tárkonyos borjúragulevest kértünk, a lé harmonikus, jó ízegyensúlyú, a hús és a zöldségek túlfőttek, ez csárdaszinten részint általános, részint elnézhető.
Másik levesünk libamájas tyúkleves lett volna, de rendelésünkkel ellentétben hagyományosat kaptunk, nem kértünk cserét. A leves egy fokkal sósabb volt az optimálisnál, egyébként jó ízű, a hús, a tészta és a zöldség pedig jó tartású.
A rántott harcsa friss és ízletes, jól sikerült póréhagymás mascarpone-s krumplit adnak mellé.
Nem bántam volna, ha a pacalpörkölt szaftja sűrűbb, de a fogás így is a műfaj büszke képviselője volt, maga a pacal állagra, ízre egyaránt kifogástalannak bizonyult. A mellé adott kovászos uborka és sós burgonya korrekt, élvezhető.
Az étlap is jelzi, hogy a túrógombócot hidegen szolgálják fel. Az édesített, citromhéjjal ízesített, a sárga túróval rokonítható nyers túrógombócokat mogyorótöretbe forgatták, természetes ízű, helyben készültnek tűnő epermártással és valódi (sajnos édesített) tejszínhabbal tálalták.
Megelégedve álltunk fel asztalunktól. A Kecskeméti csárda bekerült nálam a jó szívvel ajánlható, tisztes, fősodratú helyek közé.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (40)
Kecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - EgyébKecskeméti Csárda és Borház Kecskemét - Egyéb

Kecskeméti Csárda és Borház további értékelései

2022.01.21gyerekekkel
Kiváló
Én a kis szűkebb családommal évek óta visszajárok ide.Azt hiszem ez már önmagában is egy pozitív kritika, de a pontozás alapján is látni lehet, hogy egy színvonalas, kedves étterem.Bár kinek szívesen ajánlom, aki a szolíd, Magyaros hangulatú helyeket kedveli.
2020.05.12családjával
Kiváló
Az elmúlt években több alkalommal jártunk az étteremben, már telefonon is rendkívül udvariasan fogadták az asztalfoglalást. A csárda hangulata megalapozza a betérő vendég hangulatát, ezt fokozza a felszolgálók kellemes stílusa. Az étlapon hatalmas a választék, az ételek bőségesek, igazán...
2019.12.16barátokkal
Kiváló
Minden évben adventkor meglátogatjuk egy-egy várost, most Kecskemétre esett a választásunk! Belváros megtekintése után beültünk megebédelni a Kecskeméti Csárda nevű vendéglőbe. Az volt az érzésünk, hogy haverokhoz benéztünk egy ebédre. Baráti fogattatás, hangulatos és kellemes hely, finomak az...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Három Gúnár Kecskemét - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.12.28-ig
Hotel Három Gúnár Kecskemét
28.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval