Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Közel másfél évtized után ismét jó élményt adott a Kurta

Kurta Étterem KiskőrösKurta Étterem Kiskőrös a térképen

2024. februárban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2024. február 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A beltér hangulatos, a történelmi Magyarország hatalmas faragott térképe impozáns, baloldalán a Magyar Hiszekegy, jobboldalán idézet a Szózatból. Az egyik falat szépen elrendezett borosüvegek díszítik, az általunk választott terem végében a kandallóban pattogott a tűz. Az asztalon zöld növény, chili- bors- és sódaráló.
Magyar és nemzetközi konyhát visznek, kínálnak többek között bográcsgulyást, cigánypecsenyét, vörösboros marhapörköltet, lassan sült rozmaringos báránycsülköt szalonnás túrós csuszával és kakukkfüves pecsenyelével, továbbá pisztrángfilét kesudiós pankómorzsában, sült császárt gratin-burgonyával és lilakáposztagolyókkal, érlelt steakeket, palacsintákat, sajttortát és fehércsokimousse-t.
Dicséretes, hogy elsősorban helyi borokat adnak decire kimérve, a Csengődön, illetve Tokajban gazdálkodó Tornyos borháztól, valamint a kiskőrösi Vass és Szentpéteri pincétől, igencsak baráti áron. De más borvidékek sztárborászainak (Konyári, Légli, Etyeki Kúria) nedűi sem kerülnek többe 500 forintnál.
A néhány nagyipari multisör mellett a Szent András főzde nedűit kínálják, jó pont, hogy a csapon is békésszentandrási sört tartanak. A töményitalok között is találunk a szokványos szortimenten túlmutató tételeket, főleg a rum és pálinka műfajban.
A felszolgálási díjat terítéknek nevezik, mint Olaszországban (coperto), a számla átadásakor nem figyelmeztetik erre a vendéget, egyébként a kiszolgálás kifogástalan, kedves, udvarias, szívélyes.
Az általunk rendelt marhaszegy ízletes volt, a mellé adott steak burgonyát ügyesen fűszerezték, kár, hogy ropogósságát elvesztette. A coleslaw-szerű majonézes káposztasaláta rendben volt, furcsamód nem adtak hozzá répát, pedig az nemcsak látványban, de ízben is hozzátesz az élményhez. A burgerben két vékonyabb húspogácsa helyett egy vastagabbnak és kevésbé átsültnek jobban örvendtünk volna, de ebben a formában sem volt ez rossz produkció. A körmös pacal ízre, tartásra kifejezetten jó, színe lehetne élénkebb, fűszerezése, sóssága markánsabb, de utóbbin hamar segítünk. Soha rosszabbat!
A Kurta egyértelműen fejlődött az elmúlt másfél évtizedben, ugyanakkor az is tagadhatatlan, hogy a fogások finomhangolásával lenne még tere további fejlődésnek. Mi szerettünk itt lenni, szívesen betérnénk még hozzájuk egy Kurta módra készült csülökre vagy egy BBQ oldalasra.
Klasszikus 4 pontos hely.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (20)
Kurta Étterem Kiskőrös - EgyébKurta Étterem Kiskőrös - EgyébKurta Étterem Kiskőrös - EgyébKurta Étterem Kiskőrös - EgyébKurta Étterem Kiskőrös - EgyébKurta Étterem Kiskőrös - EgyébKurta Étterem Kiskőrös - EgyébKurta Étterem Kiskőrös - EgyébKurta Étterem Kiskőrös - EgyébKurta Étterem Kiskőrös - EgyébKurta Étterem Kiskőrös - EgyébKurta Étterem Kiskőrös - EgyébKurta Étterem Kiskőrös - EgyébKurta Étterem Kiskőrös - EgyébKurta Étterem Kiskőrös - EgyébKurta Étterem Kiskőrös - Étel/italKurta Étterem Kiskőrös - Étel/italKurta Étterem Kiskőrös - Étel/italKurta Étterem Kiskőrös - Külső képKurta Étterem Kiskőrös - Belső

Kurta Étterem további értékelései

2022.08.21a párjával
Szörnyű
A partner étterem a Kurta étterem ahol menű van! Mindennap ugyanaz! Két féle leves, gyümölcs és csontleves, valamint pacalpörkölt és marhapörkölt és natúr és rántott csirke és sertés szelet! Semmi más! Sem savanyú, sem desszert csak ha kér hozzá valaki és külön fizetős! Az étteremben mondani...
2022.06.17gyerekekkel
Kiváló
A kiszolgálással (max) és az ételek minőségével meg voltunk elégedve. Hamar felszolgálták az ételt, így a gyerekekkel nem kellett sokat várni, ami plus pont! Kicsit drága, de kárpótol a belső kis udvar (kid tó, gyerek sarok) szépsége. Mosdó tiszta, rendezett. Külön kiemelném a kis törölközőket,...
2022.03.26a párjával
Feleségem születésnapját ünnepeltük itt legutóbb. Nagyon hangulatos volt a kandalló mellett étkezni. Az étel kifogástalan, bár az adagok egyre inkább mennek össze
Népszerű szállások a környéken
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Granada Hotel Kecskemét - Granada Élmények
Granada Élmények
2024.12.20-ig
Granada Hotel Kecskemét
89.676 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Geréby Kúria Lajosmizse - Napi árak
Napi árak
2025.07.31-ig
Geréby Kúria Lajosmizse
32.900 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel