Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kacsa, sikló, béka

Tó Csárda KomáromTó Csárda Komárom a térképen

Kiváló 2022. júniusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. június 15.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Komáromi nyaralásunk alatt ide is szintén ajánlás alapján érkeztünk. Az tény, hogy ez a leghangulatosabb helyen lévő étterem a kisvárosban. Két tó között (Rüdiger-tavak) található a település zöld parkos - pagonyos részében, az Igmándi erőd közelében. Nem tudtuk, hogy ennyire népszerű, felkapott a hely, eszünkbe sem jutott asztalt foglalni, pedig kellett volna. Óriási mázlival sikerült az utolsó szabad asztalt elcsípni a teraszon, ami ráadásul teljesen árnyékos is volt. A teraszon kis boxos, fedett tetejű asztalok vannak. A benti étterem részben párhuzamosan két nagycsaládi esemény zajlott, ballagás, keresztelő vagy születésnap, így itt nem is lett volna szabad asztal. Ezt annyira nem is bántuk, mivel légkondi hiányában nagyon fülledt és meleg volt bent a levegő.
A csárda épület előtt és mögött is van 1-1 tó, míg az ételre vártunk, megnéztük a kacsákat, de vízisiklót és levelibékát is sikerült éppen látnunk a tószéli nádasban.
Az étlap fősodratú, népszerű magyaros, frissensültes, hús-központú konyhát visz. A magyar konyha tradicionális ételei mellett népszerűek a több személyes vegyestálak és a csülök.
Ettünk csontlevest házi májgombóccal (750 Ft/csésze), alföldi gulyáslevest kenyérrel (1490 Ft), rántott csirkemellet sült krumplival (2690 Ft), mátrai borzast rizzsel (2990 Ft), cigánypecsenyét (2990 Ft), a főétel árak körettel együtt értendőek. Csemege uborkát (690 Ft), tartármártást (300 Ft/adag) kértünk még pluszban. Ahhoz képest, hogy milyen sok vendég volt, az ételek jó időben, tempósan elkészültek. A levesekre pár percet kellett csak várni. A gulyás kis bográcsban érkezett, jól fűszerezett, tartalmas, a kenyér friss, de házgyári.
A májgombóc kellemes, szintén jó a fűszerezés. A mátrai borzas nagyon gazdagon meg volt szórva sajttal, tejföllel. Látszott, hogy nem spórolnak az alapanyagokkal. A cigánypecsenye húsa is nagyon jóízű volt, de kicsit sok volt benne a kövérkés, zsíros rész és a "kakastaréj" szalonnát még lehetett volna tovább sütni egy fokkal.
Az italok itt nem voltak érthetetlenül túlárazva, a limonádé 750 Ft (5 dl), az almafröccs szintén 750 Ft (5 dl). A kis üveges Cappy őszilé 450 Ft.
A mosdó tiszta, kulturált.
A gyerekek nagy örömére lehetett jégkását is kapni (200 Ft/dl), epres és kivis ízben. Piros és zöld, inkább maradjunk ebben.
A pincér lányok nagyon kedvesek, bár látszik, hogy borzasztóan leterheltek, nincs egy pillanat nyugi sem.
Összességében erős 4-es lenne (a konyha egyértelműen 4-es, nem jobb, nem rosszabb), de a különleges tavi világ-hangulat miatt megadom az össz-élményre az 5 pontot.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (24)
Tó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - EgyébTó Csárda Komárom - Egyéb

Tó Csárda további értékelései

2023.10.31a párjával
Az Internetről választottam az éttermet, amely szállodánktól gyalogosan csak néhány percre volt. Kellemes légkörű étterem, az ételek finomak, a kiszolgálás gyors. Halászlevet kértem, sűrű volt, kevés szálkával, utána Chéf palacsintát ettem, nagyon finom volt. Nem bántuk meg, hogy itt ebédeltünk.
2023.07.02gyerekekkel
Kiváló
Komáromi hosszúhétvégés ottartozkodásunkkor a szállásunktól nem messze,talán 2 utcányira ,10 pec volt gyalog,a Rüdiger tó partján található ez a csárda.Igazi csárda hangulata van.Mind belülről és kívülről.Jó idő esetén kint is helyet lehet foglalni,de mivel ottjártunkkor szomorkás volt az idő,így...
2022.12.22csoporttal
Nyáron jó lehet, de én télen voltam, és egy csoporttal. A pincérek kedvesek, határozottak, egyenruhában. Mindig ott voltak, amikor kellett, látszik összeszokott csapat. A 25 ételt, ami más- és más volt, egyszerre hozták ki, profin. A belső nemigen hangulatos, és a radiátor sem fűtött, kezdetben...
Népszerű szállások a környéken
Thermál Hotel és Kemping Komárom - Napi árak reggelis ellátással, fürdőbelépővel
Napi árak reggelis ellátással, fürdőbelépővel
2025.08.30-ig
Thermál Hotel és Kemping Komárom
53.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Portobello Hotel Esztergom - Senior kedvezmény 60+
Senior kedvezmény 60+
2024.12.23-ig
Portobello Hotel Esztergom
83.700 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Sokoró Fogadó Sokorópátka - Nyári kiruccanás
Nyári kiruccanás
06.15-08.31.
Sokoró Fogadó Sokorópátka
156.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval