Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megújult a Csillag

Csillagerőd KomáromCsillagerőd Komárom a térképen

Kihagyhatatlan 2022. júniusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. június 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Brigetio Fürdőtől autóval 3 percre található.
A Csillagerődben jártunk már korábban, még a nagyszabású felújítás előtt. Mondhatnám, hogy rá sem lehet ismerni, de ez azért nyilván nem lenne igaz, minden esetre nagyon markáns a változás. Az erőd az alakjáról kapta a nevét, közvetlenül a Dunaparton található. A szépen kialakított parkolóból egy tágas fogadótérbe, a látogatóközpontba érkeztünk. Látszik, hogy minden vadonatúj, szinte meg sem száradt még a friss festés.
A 3000 m2-es kiállítócsarnokban a Szépművészeti Múzeum antik és középkori szobormásolatai kaptak helyet.
Ókori görög, római, majd román, gótikus, reneszánsz szobrok következnek. Az erőd laktanyaépületét nemcsak belülről lehet körbejárni, hanem fel lehet menni a fal tetejére, ahol a körpanorámát is megcsodálhatjuk. A legnagyobb méretű, monumentális reneszánsz szobrok a belső udvarban felépített Colleoni csarnokban láthatóak.
Az alsó szinten egy nagyon érdekes időszakos kiállítás tekinthető meg, amely Brigetio, az egykori római katonai tábor történetét mutatja be.
Az emeleti karzaton igényes büfét alakítottak ki.
A felnőtt belépő 2500 Ft, a gyerekjegy 2000 Ft. Árusítanak kombinált jegyet a Monostori erőddel, de csak azonos napon lehet felhasználni.
Top látnivaló a városban a Csillagerőd, ez kétségtelen!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (51)
Csillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - EgyébCsillagerőd Komárom - Egyéb

Csillagerőd további értékelései

2023.10.05a párjával
Érdekes
Szokásos gyógyfürdős látogatásaink alkalmával végigkisértük a hosszan elnyúló építkezést. Végre áprilisban már belülről is megnézhettük. Érdekes vol a sok gipsz utánzat, bár így egy helyen kissé "tömény" volt a hatás. Nem győztünk száguldozni a korszakok között.
2023.04.08a párjával
Átlagos
Tudtam, hogy majd visszajövök, mert amikor a legutóbb itt jártam, éppen toldozták-foltozták, valahogy belógtunk, de elcsíptek és megtiltották a fényképezést. Ok, hát ezért jöttem vissza. Most már teljes pompájában működik a dolog, de valójában nem igazán tudom, hogy mi ez. A városligeti...
2021.06.24a párjával
Érdekes
Komáromban három nagyobb erőd van, a túlparti várakkal együtt alkotnak egy közös védművet, erődrendszert, a Csillag erőd a háromból a középső. Jelenleg éppen nagy munkálatok folynak, átépítik, ugyan sikerült valamennyire beszivárogni, de fényképet csinálni nem szabad - még - bent. Pedig a...
Népszerű szállások a környéken
Thermál Hotel és Kemping Komárom - Napi árak reggelis ellátással, fürdőbelépővel
Napi árak reggelis ellátással, fürdőbelépővel
2025.08.30-ig
Thermál Hotel és Kemping Komárom
53.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Portobello Hotel Esztergom - Senior kedvezmény 60+
Senior kedvezmény 60+
2024.12.23-ig
Portobello Hotel Esztergom
83.700 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Kiss Tata - Pihenés 60 felett - senior ajánlat
Pihenés 60 felett - senior ajánlat
2024.12.23-ig
Hotel Kiss Tata
86.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval