Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szívesen ajánlom

Anna-barlang LillafüredAnna-barlang Lillafüred a térképen

Érdekes 2021. decemberben, csoporttal járt ittÉrtékelt: 2021. december 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A lillafüredi programok szinte kötelező része. A palotaszálló alatt több teraszon helyezkednek el a függőkertek, azokon átsétálva, zegzugos lépcsőkön jutunk le az Anna-barlang bejáratához. Tervezni kell a programot, napjában csak egyszer nyit ki mostanában, pontosan délben, célszerű előtte regisztrálni egy fél órával korábban, hogy az ember beleférjen a keretbe. Nekünk több programlehetőség közül választható ajándék volt a belépő a szállásadónktól, oda is telefonált a recepciós. De a csoport a lehetséges létszám felső határát feszegette. Szép, ódon stílusú, bástyatorony-szerű épületből indul a túra, bemegy a föld alá, és egyből vetkőzni is kell, mert vagy 10 fokkal melegebb van, mint ilyenkor télen odakint. Én meg is izzadtam a végére a télies menetfelszerelésemben. Nem túl hosszú a távolság, de sok lépcső vezet le és fel, körülbelül 40 méterrel a palotaszálló alatt bolyonghatunk a föld alatt. Ez nem cseppkőbarlang, ez mésztufa. A cseppkő az a Szent István barlangban van, 200 méterrel arrébb. Érdekes történeteket mesél a vezető, régen a helyiek húsvéti körmenetet, esküvőt, stb. is tartottak itt, feltételezem, hogy nem vigyáztak rá annyira, amennyire mi megpróbáltunk vigyázni rá most. Számos látványos, izgalmas termen át gyönyörködhetünk a képződményekben. Nem kihagyható programnak tartom.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (17)
Anna-barlang Lillafüred - Külső képAnna-barlang Lillafüred - Külső képAnna-barlang Lillafüred - Külső képAnna-barlang Lillafüred - BelsőAnna-barlang Lillafüred - BelsőAnna-barlang Lillafüred - BelsőAnna-barlang Lillafüred - BelsőAnna-barlang Lillafüred - BelsőAnna-barlang Lillafüred - BelsőAnna-barlang Lillafüred - BelsőAnna-barlang Lillafüred - BelsőAnna-barlang Lillafüred - BelsőAnna-barlang Lillafüred - BelsőAnna-barlang Lillafüred - BelsőAnna-barlang Lillafüred - BelsőAnna-barlang Lillafüred - BelsőAnna-barlang Lillafüred - Belső

Anna-barlang további értékelései

2023.11.04a párjával
Kihagyhatatlan
Ritkasága és szépsége miatt mindenképpen érdemes bejárni ezt a barlangot. Gyereknek, felnőttnek egyaránt kellemes nézelődés. Idegenvezetéssel együtt fél óra alatt megtekinthető. A nyitvatartást figyelni kell, mert szezonon kívül csak 1 bejelentett időpont van.
Népszerű szállások a környéken
Hotel Szeleta Lillafüred - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.22-ig
Hotel Szeleta Lillafüred
60.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től reggelivel
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
56.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval