2025. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. június 4.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ha Adelaide azt írja, hogy érdemes ide felmászni, akkor érdemes. Tegnap véletlenül az Isten is velem volt, a kánikula lazított egy napot, esőt nyomott a tájra, meg Nyugat-Magyarországra mindenféle szupercellás viharokat, hát ilyenkor kell felmenni, ez egy kérdés a Mindenható felé, hogy na, hát itt vagyok fent a te ilyen-olyan templomodnál, ha villám vág agyon, akkor itt vágjon! Ez tuti bónusz Szent Péternél a Mennyországba való bejutásra, a déd- meg ükunokák meg térdrehullva, rebegve mesélgetik majd, hogy hááá, ott volt fenn a nagyapa, aztán egy fehér villanás, fényes alagút, és azóta már az Atya jobbján eszi a mannát! Na, de egy ilyen kálváriakápolnához mégis felmászik az ember, akármilyen mozgássérült, ide inkább a fiatal egészségesek nem szoktak felmászni. Híres hely ez, mintha direkt a passiójátékokra találták volna ki. Egy hegyi kápolnától nem várható el, hogy nyitva is legyen, itt ilyen engedményt tehetünk ezügyben. Az épület a XVIII. században épült, és persze körüljártam a magas, vizes fűben, nagyon izgalmas, az oldalában van egy kis cella, itt a Szent Sír, és Krisztus ott fekszik benne fátyollal letakarva. Szóval, mássz fel, mondom én is!
Fájdalmas Szűz kápolna további értékelései
2021.10.22a párjával
![]()
Egy nagyon hosszú és meredek lépcsősor vezet a kápolnához, de megéri megmászni, mert az épület nagyon szép, és a kilátás is a környékre. Megéri idelátogatni!
Kristály Hotel Konferencia & Wellness Ajka
59.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől reggelivel