2025. augusztusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2026. február 22.Ajánlom a helyet másoknak is!
Nagyjából 5 éve működik ez a kávézó egy csodálatos helyszínen, mégpedig a Makovecz Imre által tervezett Hagymaházban. Ez az épület a város kulturális központja, mozi, színház, pódiumterem is működik itt. A kávéház nyitvatartása talán emiatt a nap 2. szakára tevődött át, csak ebéd után nyitnak ki, viszont este 9-ig, illetve 10-ig nyitva tartanak, illeszkedve a programokhoz. A berendezés egy tipikus tradicionális színházi büféhez hasonlatos, nekem kifejezetten tetszett. Az alapterülete elég nagy, sok asztaluk van, szellősen elhelyezve. A falakon egyrészt színes moziplakátok, másrészt ikonikus filmes jelenetek, valamint nagy színészeink fekete-fehér fényképei díszítik. További - nemcsak - dekorációs elem a pianínó és a fonott hintaszék. Otthonos, családias. Mindazonáltal nem egy múltbavesző, öreges hely a Páger. Hogy a névadóról is említést tegyünk, Páger Antal, a kávézó névadójának bronz mellszobra a Hagymatikum aulájában látható. A Kossuth-díjas színész zseni Makó város szülötte volt. Érdekesség, hogy édesanyja jegyszedőként dolgozott a makói Hollósy Kornélia Színháznál, ahol a gyermek Antal is gyakorta megfordult, talán innen indult el minden. Ha már kávéház, én is nyilván kávét ittam, amit itt a hagyományos olasz pörkölésű Caffé Vergnano szolgáltat. A cappuccino 670 Ft-ba került, ez fővárosi szemmel egyértelműen olcsónak mondható. A kávé, tea, forró csoki, üdítők, limonádé körön túl nyáron tartanak többféle jégkrémet. Csapolt sör (Gösser), néhány alkolholos ital is szerepel a kínálatban, koktélok is, én a Gong pálinkákra figyeltem fel. Én nem ettem itt, de volt Serrano-Gouda croissant szendvics, pár desszert: lávasüti, sajttorta. Nyáron élő bárzene is szokott lenni.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()