Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Átlagos étel olcsón

Centrál Étterem MezőhegyesCentrál Étterem Mezőhegyes a térképen

Átlagos 2020. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2020. február 20.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Centrál vendéglő Mezőhegyes talán legszebb műemlék-épületében működik. A bejárati ajtó ablaka rég volt lemosva, azt is hittem, hogy már bezárt a hely, különösen, hogy a kitett étlapon az árak annyira kedvezőek, hogy ugyanezt a hipotézist látszottak erősíteni. Dilemmámat egy úr döntötte el, aki bement, míg én nézelődtem.
A beltér hangulatosnak mondható.
A felszolgáló idősebb úr mogorva, kedvesség- és mosolymentes, bár formálisan udvarias. Van ahol nem köszönik meg a busás borravalót, itt nem adtam, mert nem láttam indokoltnak, s az úr visszaadáskor megköszönte a számla kiegyenlítését.
A konyha fősodratú. 1500 forintért összeállíthat az ember magának egy levesből főételből köretből és salátából álló kombinációt, válogatni lehet 4-5 leves és 8-10 főétel között.
Jómagam miután tisztáztuk, hogy körmös pacal sajnos nincs, bár az étlap beígéri (jó lenne az ilyesmire előre figyelmeztetni vendéget, jelezni, hogy mi az, ami épp nincs) éltem a menü-ajánlattal. Májgombócos zöldséglevest kértem továbbá rántott velőt fokhagymlásan, petrezselymes krumplival és tejfeles uborkasalátával.
A leves jó ízű volt, hatalmas adag, ezt szóvá is tettem, semmiféle válasz nem érkezett, pedig itt lett volna a lehetőség egy kis sablokon, rutinon kívüli kommunikációra, mondhatta volna a pincér egy kedves mosoly mellett, hogy „szeretjük jóllakatni a vendégeket” vagy valami hasonlót. De nem, semmi reakció nem érkezett.
A májgombóc mirelitgyanúsnak tűnt, de ízre állagra korrekt volt. A zöldségek persze túlfőttek, főleg a karfiol.
A krumpli nem volt rossz, a saláta sem, a rántott velőn valami késztermék-fokhagymaszószt kentek, Univer terméknek saccolom, egyszer kipróbáltam, az volt ilyen ízű. Nem tett jót neki. Ez a teljesítmény három pont, kedves kiszolgálás mellett megszavaztam volna négyet.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (9)
Centrál Étterem Mezőhegyes - BelsőCentrál Étterem Mezőhegyes - BelsőCentrál Étterem Mezőhegyes - Étel/italCentrál Étterem Mezőhegyes - Étel/italCentrál Étterem Mezőhegyes - Étel/italCentrál Étterem Mezőhegyes - Külső képCentrál Étterem Mezőhegyes - Étlap/itallapCentrál Étterem Mezőhegyes - Étlap/itallapCentrál Étterem Mezőhegyes - Étlap/itallap
Népszerű szállások a környéken
Allium Apartman Makó - Napi árak
Napi árak
2024.09.01-ig
Allium Apartman Makó
14.000 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2025.03.01-ig
Hunguest Hotel Gyula
44.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Komló Hotel Gyula - Szállás reggelivel és vacsorával, Várfürdő belépővel
Szállás reggelivel és vacsorával, Várfürdő belépővel
2024.12.23-ig
Komló Hotel Gyula
70.852 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval