Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Jöttünk, láttunk, továbbálltunk

Misefa Kastély MisefaMisefa Kastély Misefa a térképen

Szörnyű 2018. júniusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2018. július 3.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Ebben az évben is már márciusban elkezdtem keresgélni a nyári nyaralásunk lehetséges színhelyeit.
Így találtam rá az internetes fórumokon a Misefai Kastélyszállóra. Csendes környezetben fekvő kastély, ahol antik jellegű bútorok találhatóak. Csodaszép képek a kastélyról, a szobákról, a wellness-részlegről. Lefoglaltam a 4 fős De Luxe lakosztályt, elutaltam a szállásdíj 30 %-át előlegként.
Megérkeztünk. Megmutatták a szobánkat, ami egy két fős szoba volt, amelynek az előterében ki volt húzva egy kanapé, kb. 100-110 cm szélességű, 2 személyre megágyazva. Én mondtam, hogy a 4 fős De Luxe lakosztályt kértem, 3 felnőtt és egy 17 éves gyerek részére. Azon a kanapén még a 17 éves lányom sem fért volna el, nemhogy 2 ember. Azt mondta a recepciós hölgy, hogy a mi lakosztályunkat kiadták másnak, mert ők már tavaly is ott voltak, és ragaszkodtak ahhoz a szobához.
Mondtam, hogy mi nem férünk el ennyi helyen, végül adtak egy másik 2 fős szobát is. A szobába belépve dohos szag fogadott bennünket. Az ágynemű tiszta és vasalt volt, viszont a fürdőben rozsdásak voltak a csaptelepek, a wc pedig valahol folyt, kis idő múlva az egész fürdőszobában vízben tapickoltunk. Kérdeztük a wellness részleget, azt mondták ha nagyon szeretnénk, akkor befűtik a szaunát. Igen, mi nagyon szeretnénk….
Lementünk a wellness részlegbe, ami jéghideg volt és borzalmas állapotú. Minden csupa rozsda volt, koszos, a zuhanyzó is megér egy misét. A wc hátul a pincében volt, a pezsgőfürdő amit a honlapon hirdettek, omladozik, az aljában koszos vízzel. A hölgy szerint balesetveszélyes, ezért nem működik. A merülőmedence sosem volt feltöltve. Hozzá sem mertünk érni semmihez, nehogy összeszedjünk valami fertőzést. A szaunának lötyögött az ajtaja, a helyiség tűzjelzője szigetelőszalaggal volt összeragasztgatva. Amikor visszamentem a szobába, egyből elkezdtem szállás után kutatni, hová tudnánk másnap átköltözni.
Azt hittük, majd az 5 fogásos vacsora kárpótol bennünket. Nem így lett. Előétel: kb. 1 evőkanálnyi francia saláta. Leves: kb. 2 dl zöldségleves egy kis zöldséggel. Főétel: 1 db csirke felsőcomb sütve, hasábburgonyával és céklával (ami már erjedt volt, pezsgett a számban.) Végül egy 2*3 cm-es süti, aminek az alja, a babapiskóta vizes volt. Éhesek maradtunk. Egyébként vacsora közben egy macska jött be az étterembe, amit a pincér megfogott és kivitt, majd feltálalta a főételt. (Vajon mosott kezet, mielőtt kihozta az ételt?)
Másnap reggel a svéd asztalos reggeliben is csalódtunk: olcsó és gyenge minőségű felvágottak, kiporciózott vaj (felvagdosták a 10 dkg-os vajat), lekvárnak nem nevezhető dzsemféleség, felvizezett almalé. A teavíz egy jénai üvegkancsóban állt a rezsón, akárcsak az átlátszó cikória kávészerűség. A forróvíz alján vízkődarabok úszkáltak, bizarr volt. A gyümölcs joghurt fagyos gyümölcsből és natúr joghurt keverékéből állt. A gyümölcskosár 5 db aszott narancs volt. A szobába visszatérve egyikőnk kihányta a reggelit, a másik barátnőmnek hasmenése lett.
Ezek után a véleményemet a vásárlók könyvébe írtam le, melyet nehezen, de megkaptam, mert nem volt látható helyen kifüggesztve. (el volt zárva egy fiókban a recepción) A könyv is hiányos volt: sorszámonként nem volt 3 pld-s, a lapok nem voltak lebélyegezve. A könyvbe leírtakat agresszívan fogadta a férfi alkalmazott és a következő incidensek értek bennünket: durva beszólások és sértések hada (Nem veszi észre, hogy maga az autópályán szembe megy? Akkor minek ettek? Minek jöttek ide? Azért hányt a barátnője, mert beittak és egész este viháncoltak! Nem véletlenül hoztak ekkora hűtőtáskát! (Siófokról önellátós apartmanból érkeztünk a megmaradt élelmiszerrel) Magának miért nem volt elég a vacsora, amikor nincsen csak 30 vagy 40 kg!
A kastéllyal kapcsolatos problémáimmal pedig forduljak a tulajdonoshoz, ők csak az üzemeltetők. Én, mint vendég mondjam el a tulajdonosnak, hogy a könyvtárszobában fel van pukkadozva a parketta, a szobák dohosak, a wellness-részleg pedig egyszerűen gusztustalan?? A beírtakkal nem értettek egyet, viccnek titulálták és nem kaptam meg a vásárlói példányt. Természetesen a leírtakat fotókkal is alá tudom támasztani.
Remélem lesz eredménye a véleményemnek és változás fog történni. Nem szeretném, ha mások is így járnának, és szinte menekülniük kellene onnan, úgy mint ahogy nekünk. Nekem szerencsére sikerült a közelben egy másik szállást találnom, ahová másnap át tudtunk költözni, különben teljesen tönkre ment volna a nyaralásunk.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Szörnyű
Tisztaság:Szörnyű
Ár / érték arány:Szörnyű
Kényelem:Szörnyű
Szolgáltatások:Szörnyű
Étkezés:Szörnyű
Elhelyezkedés:Gyenge
Fényképek (8)
Misefa Kastély Misefa - WellnessMisefa Kastély Misefa - WellnessMisefa Kastély Misefa - WellnessMisefa Kastély Misefa - WellnessMisefa Kastély Misefa - BelsőMisefa Kastély Misefa - WellnessMisefa Kastély Misefa - BelsőMisefa Kastély Misefa - Belső

Misefa Kastély további értékelései

2019.10.10a párjával
Kiváló
Férjemmel voltunk szeptemberben a Kastélyban. Messzemenőkig szuper volt. Nekem volt egy korábbi foglalásom, de kórházba kerültem, férjem felhívta a Kastélyt üzemelő Urat és azt mondta, hogy nem fog elveszni a befizetett összeg, hanem ha felépülök, akkor jelentkezzünk és ugyanabban az árban...
2019.03.18barátokkal
Kiváló
Nagyon tetszett maga a szálloda, berendezés, vannak hiányosságok, de nem feltűnő úgy tudjuk felújítás alatt van a szálló. Wellnessben a jakuzzi vize langyos . Reggeli kifogástalan, vacsi nem túl bőséges. Összességében inkább jót mint rosszat mondanék.
2019.03.14a párjával
A szálló elhelyezkedése kiváló azok számára, akik szeretik a nyugalmat, csendet. A szoba tiszta, rendezett volt. Az étkezés nagyon kulturált helyen történt. Az ételek ízletesek voltak, mennyiségük elegendő volt. Összességében kellemesen töltöttük el az időt.
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Fábiánics Kastély Misefa - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
05.01-11.16.
Fábiánics Kastély Misefa
66.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények
Wellness élmények
2024.11.02-ig
Ensana Thermal Sárvár
42.000 Ft / 2 fő / éj-től bőv. félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
61.485 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval