Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Időutazás cukorcsónakkal

Falánk Fanny Cukrászda (Centrum) MiskolcFalánk Fanny Cukrászda (Centrum) Miskolc a térképen

Átlagos 2023. márciusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. november 26.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy régi, évtizedek óta működő cukrászda, amelyet mindenki ismer Miskolc-szerte. Retró hangulatú, a 70-es éveket megidéző, minden szempontból.
Én is jó párszor jártam már itt, hát itt szinte semmi nem változott. Ez a kisebbik egységük a régi Centrummal szemben, a másik nagyobb, "rendes" kávézó és cukrászdájuk a Szemere utcában található. Ez a kisebbik egység egy afféle talponálló, illetve elviteles hely. Helyben csak az ablak menti könyöklőknél állva lehet sütizni vagy kávézni, nyáron fagyizni. Újításként már nemcsak édességeket, süteményt és tortát kapni náluk, hanem ún. hidegkonyhai termékeket is, szendvicset, salátát, mirelitből sütött ezt-azt. Ez a környéken dolgozó, ebédidőben "kiugró" vendégeknek jó opció lehet egy gyors ebéd beszerzésére. Egész tortát előre kell rendelni.
A fősodratú sütemények árazása a budapesti árakhoz képest olcsónak mondható, vidéki viszonylatban átlagosnak mondanám, jellemzően 600 Ft körüli szeletárak, de nem nagy szeleteket adnak. Példaképpen: tejszínes-diós kocka, Fekete-erdő szelet, karamellás krémes, Lúdláb, Mirinda szelet, Rákóczi túrós (ezt ettem, középszerű, túl édes). Volt csokis és vaníliás Profiterol is. Érdekesség lehet a gőzgombóc, amelynek darabja 1200 Ft, de szép nagy gombócot adnak, mákos, diós, fahéjas vagy vaníliás szórással. Szerintem a mákos az autentikus, az eredeti. A képviselő fánk is átlagos volt, házgyári jellegű, semmi extra. A kalapja egy kicsit száraz volt.
A kiszolgálás olyan semmilyen volt, nem kedves, de nem is undok.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (12)
Falánk Fanny Cukrászda (Centrum) Miskolc - EgyébFalánk Fanny Cukrászda (Centrum) Miskolc - EgyébFalánk Fanny Cukrászda (Centrum) Miskolc - EgyébFalánk Fanny Cukrászda (Centrum) Miskolc - EgyébFalánk Fanny Cukrászda (Centrum) Miskolc - EgyébFalánk Fanny Cukrászda (Centrum) Miskolc - EgyébFalánk Fanny Cukrászda (Centrum) Miskolc - Külső képFalánk Fanny Cukrászda (Centrum) Miskolc - Étel/italFalánk Fanny Cukrászda (Centrum) Miskolc - Étel/italFalánk Fanny Cukrászda (Centrum) Miskolc - Külső képFalánk Fanny Cukrászda (Centrum) Miskolc - Külső képFalánk Fanny Cukrászda (Centrum) Miskolc - Külső kép

Falánk Fanny Cukrászda (Centrum) további értékelései

2017.05.25a párjával
Átlagos
Bár központi helyen van, mivel kicsi helyiség leülni nem lehet, így akkor szoktam beszaladni, ha máshova nincs időm, de ide is ritkán, hiába útba esik. Szinte mindig zsúfolt, mivel keskeny helyiség, a minőséggel nincs gond, jól megszokott "Fannys". Nekem mondjuk a tortái drágák, de jól néznek ki....
Népszerű szállások a környéken
Premier Hotel Miskolc - Reggelis ajánlat
Reggelis ajánlat
2025.05.02-ig
Premier Hotel Miskolc
31.400 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
68.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval