Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ebéd, ebéd nélkül...

Kispipa Halászcsárda MiskolcKispipa Halászcsárda Miskolc a térképen

Szörnyű 2013. szeptemberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2013. szeptember 18.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Tisztelt Üzletvezető / Tulajdonos,
mai, Önöknél töltött ebédünk kapcsán pár észrevétel.
Feleségem nagymamájának névnapját ünnepelni érkeztünk ma délben a Kispipa Halászcsárdába. (bár ne tettük volna...)
A rendelésfelvétel és az ételek elkészülési ideje teljesen rendben volt, ám ami utána következett már nem igazán méltó egy régi jó hírű étteremhez.
Feleségem magyaros sertésszűzérméket rendelt. Egy krumplis-lecsós sertéshúsos ételt kapott, melyben a hús egyértelműen büdös volt. Többen éreztük, feleségem meg is kóstolta, de az étkezésre alkalmatlan volt. Végül a lecsós krumplit ebédelte.
Az egész úgy nézett ki, mint egy zsírban úszkáló egytálétel. Én (mivel húst nem eszem) egy Fogy-tál nevű csőben sült zöldséges ételt kértem. Egy cserép edényben szinte teljesen nyers zöldségek úszkáltak félig vízben. A tetején tejföl és éppen hogy megolvadt (nem megsült) reszelt sajt. Nos, az hogy állt a víz az étel alatt arra enged következtetni, hogy nyilván mirelit termékek voltak melyek kiengedésekor keletkezett a víz, a kérdés csak az, miért állt a kitálalt étel alatt?
Nem, inkább nem szeretném tudni. A csőben sült zöldségekhez sajnos ennek az "ételnek" köze nem volt, tudom, mert gyakran fogyasztok hasonló ételeket.
Ott tartózkodásunk ideje alatt a most futó filmfesztiválról érkező vendégek kiszolgálása plussz az a'la carte vendégek kicsit soknak bizonyultak a placcon dolgozó kollégáknak, és nyilván a szakácsoknak is, hogy ilyen moslékhoz hasonló ételeket kiadtak a kezükből.
Mivel nem szerettük volna az alkalmat elrontani, csupán az étkezés végén jeleztük a fentiket a pincér kollégának, aki annyit válaszolt, ez nem jellemző... Egyébként itt jegyzem meg, a minket kiszolgáló felszolgáló kolléga végig kedves és udvarias volt. Nem is az ő hibája ez. Nem fér a fejembe, egy szakács hogyan adhat ki ilyen ételeket, minek nézi a vendégeket, hogy lehet az, hogy minimális szakmai hiúság sincs benne...? Nyilván manapság mindenki ott spórol ahol tud, na de könyörgöm büdös húst és félig kész zöldséges maszlagot a vendég elé tenni, több mint durva.
Mindezt nem azért írom le, mert egy kötekedő barom vagyok, hanem mert régóta foglalkozom vendéglátással és láttam már pár ételt és szakácsot, valamint tisztában vagyok egy étterem belső működésével is. Úgy gondolom, ha valaki elmegy egy étterembe ebédelni a családjával, szeretne egy jól megalkotott finom ételt kellemes környezetben elfogyasztani, a pénzéért az étlapon ígért "szolgáltatást" kapni. Csak egy példa: Ha egy kiló kenyérért kifizetünk 300 forintot, akkor joggal várjuk el, hogy az ne legyen penészes.
Sajnos egyre több, korábban kiváló étterem esik hasonló hibába, ami vagy a spórolás, vagy az adott műszakban dolgozó szakácsok alacsony létszáma, (ami ugye megint csak a spórolás) vagy egyszerűen csak a vendégeket idióta bólogatókutyáknak néző kollégák magatartásának köszönhető.
Régen jártam Önöknél, de emlékeimben nem így élt az étterem, egy biztos, következő családi összejövetelünk helyszínéül nem a Kispipát választjuk majd.
Bízom benne a fentiek alapján kicsit hozzájárultam ahhoz, hogy ilyen esetek a jövőben ne fordulhassanak elő. (ja, a mosdó tisztasága kritikán aluli volt, én részemről kifordultam onnan.)
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Szörnyű
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Szörnyű
Ár / érték arány:Szörnyű
Tisztaság:Szörnyű

Kispipa Halászcsárda további értékelései

2023.12.25egyedül
Átlagos
Már többször rendeltem karácsonyra halászlevet az étteremből. Idén van egy kis hiányérzetem! A halászlé jó volt, mondhatnám más éttermekhez képest kiváló, viszont a ponty és a harcsahús számomra érdekes volt, mert a "ponty" helyett vagy keszeget kaptam vagy kárászt, de az átlagosnál szálkásabb...
2023.11.25barátokkal
A Kispipa Halászcsárda évtizedek óta, a rendszerváltozástól stabil szereplője Miskolc vendéglátóhelyeinek. A belvárosban található, a főutcáról nyíló kis mellékutcában. A bejárat előtt egy nagy szekér áll, nyáron fedett, árnyékos kiülős teraszuk van. A beltér több termes, van egy különterem is,...
2023.04.09a párjával
Kiváló
Klasszikus vendéglő Miskolc belvárosában, az a fajta, amiből egyre kevesebb van, ahol a jó értelemben vett hagyományos vendéglátást kapunk, ezért meg kell becsülni. Sokféle halétel mellett egyéb finomságok is vannak az étlapon. A kiszolgálás kiváló, az ételek hamar elkészülnek, a vendégtér és...
Népszerű szállások a környéken
Premier Hotel Miskolc - Reggelis ajánlat
Reggelis ajánlat
2025.04.28-ig
Premier Hotel Miskolc
26.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval