Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kellemes menedék az esőben

Piroska Csárda MiskolcPiroska Csárda Miskolc a térképen

2015. októberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2015. október 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem rég volt szerencsém a helyen vacsorázni a párommal, mely egy véletlennek (ami nincs) köszönhető. Épp alkalmas helyet kerestünk az aznapi vacsinkhoz, amikor az utcán a Piroska Csárda ajánlatát az esőben állva olvasgatva a tulaj lépett oda hozzánk, és igen kedvesen invitált minket, hogy vacsorázzunk ott, ha nem most akkor valamikor, ha erre járunk. Kicsit tétováztunk, de a kedves invitációnak, ami csak annyi volt, hogy "gyertek be, legalább nézzetek körül"- nem tudtunk ellenállni, aztán mégis tovább mentünk, majd vissza, mondván: "Miért ne?".
A hely nem rég adatott át, olyan érzése van az embernek, mintha a 80-as évekbe csöppenne (fehéralapon piros mintás terítők, paprika füzér a falon), csak épp itt tiszta minden.
Kedves pincér előzékenyen, udvariasan segített (kabátok elrakásában is).
Az étlap magyaros ételeket kínál., élő cigányzenével-nem épp az én generációm kedvelt műfaja ez, de az embernek jó hangulata lesz tőle és egészen nagyszerű zenészek játszottak.
Az étel ( szűzérme, krumpli, saláta ): már az étel készültekor finom illat járta át a helyet, ez nálam már egy jó pont. Amikor megkaptuk a friss ételt a látványa is elégedettséggel töltött el, szép, ízléses tálalás, nem nagy feneket kerítve, de meg adva a módját, hogy a szem is gyönyörködtetve legyen- külön köszönet, hogy kérés nélkül steak kést is kaptam az ételhez, sok helyen ezt külön kérésre adják csupán- itt erre is figyeltek, már az étel tálalása előtt. A hús kellően volt puha, nem túl fűszerezve elnyomva annak ízét, a krumpli tökéletesen friss ( nem fagyasztott hasáb), a saláta nekem nem ízlett, káposztasaláta volt, ami az én ízlésemnek nem volt elég savanyú, fűszerezett- vagy talán csak még érhetett volna 1-2 napot (kárpótolt az almapaprika) - de az étel össz élményéből nem vont le semmit, jóllakottan, megelégedetten hagytuk ott a helyet és biztosan mondhatom, hogy nem utoljára jártunk ott.
Az árakat tekintve, kb. megegyezik az ilyen forma (magyaros ételek) éttermek áraival.
Bízom benne, hogy ez nem csak az újdonság varázsa volt és a hely nem változik sokat (csak előnyére) ahogy telik az idő.
Mindenkinek ajánlom, akit nem zavar az élő zene, szeretne valami magyarost frissen enni, mely megadja a jóllakottság kellemes érzését.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (1)
Piroska Csárda Miskolc - Étel/ital

Piroska Csárda további értékelései

2017.01.05a párjával
Ismerősök ajánlására próbáltuk ki az éttermet. Könnyen megközelíthető a főutcáról. Tágas belső tere van.A felszolgálók gyorsak. Menüt rendeltünk, ami ízletes volt, azonban nekünk kicsit kevés volt az adag, máshol ugyanennyiért többet kaptunk. A leves kistányéros, a másodiknál a főételnél 1 db a...
2016.08.29a párjával
Átlagos
Ha az ételekkel nem lettünk volna elégedettek, csalódottan távoztunk... A pincérek annyira nem voltak helyzetük magaslatán, hogy az már erősen zavaró volt. Azért nem szóltunk, mert nyaraltunk és nem akartunk kellemetlenségeket magunknak. Jól laktunk, és hangsúlyozom finomat ettünk. Messze lakunk...
2016.04.22családjával
Kiváló
Többször is volt szerencsém járni a Piroska Csárdában.Születésnapi ünnepség megrendezésére is sort kerítettünk ezen a helyszínen. Mind a tulajdonos, mind pedig a személyzet a legmesszemenőbbekig udvarias, minden kérésnek igyekeznek eleget tenni. Az igazi csárda teljes hangulatát tükrözi a hely,...
Népszerű szállások a környéken
Premier Hotel Miskolc - Félpanziós ajánlat
Félpanziós ajánlat
2025.04.16-ig
Premier Hotel Miskolc
40.600 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval