Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ebéd melegben

Via Piano Étterem MiskolcVia Piano Étterem Miskolc a térképen

2017. júniusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2017. június 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Már jeleztem korábban is, hogy nem szerencsés a tetszés bejelölhetősége. Különösen érvényes ez az ajánlásra; hiszen az az igényektől is függ! Valószínűleg a "nem"-et fogom bejelölni (mert anélkül nem lehet értékelést írni), de ez nem lesz korrekt, talán igazságtalannak is tekinthető.
Ha valaki a szíve választottját akarja elkápráztatni, az ne ide jöjjön. Aki a közeli hivatalokban dolgozik, és át akar szaladni ebédelni, annak mindenképp ajánlom. Annak is, aki Miskolc belvárosában könnyen elérhető, olcsó éttermet keres. És a kettő közt számtalan változat van.
Az étteremben - úgy láttam - főként a közelben dolgozó hivatalnokok étkeznek. Ebben az esetben nem túl zavaró a zsúfoltság. Légkondicionált helyként hirdetik, működött is a klíma, de bent elég meleg volt (kint pedig nagyjából a Pokol előszobája).
Az étlap a célnak megfelel, de nem kimondottan elegáns. A falon egy nagy, krétával írható felület igyekszik a kínálatot bemutatni (ami nem épp egy osztályon felüli megoldás, de az elfogyott ételeket azonnal jelzik). A kínálat nem épp bőséges; 3-féle levesből és 7 főételből állt, kiegészítve 2 salátával és 2 desszerttel. A menü variálható.
Az étterem tiszta, a mellékhelyiséget nem láttam.
Beléptünkkor alig volt szabad hely. Hogy ez volt-e az oka a hosszas várakozásunknak a főételre, nem tudom, de értelmetlenül sok volt. Távozásunkkor viszont felajánlottak 1-1 ajándék desszertet, arra hivatkozva, hogy sok volt a várakozási idő. Nem várom el az ingyenes dolgokat, de ez a gesztus mindenesetre arra jó volt, hogy az elégedetlenségünket eltüntesse. Szerintem jó "kereskedői" magatartás volt.
Az árak - úgy gondolom - mérsékeltek, a főételek 1500 és 2200 Ft közt voltak. A feleségem által rendelt főétel épp elegendő volt, de az én óriás sertés szüzem (2200 Ft) embertelenül nagy adagra sikerült, a felét sem bírtam megenni. A leves is kiadós volt.
Van kártyás fizetési lehetőség, és az étteremben légkondicionáló üzemel.
Összességében Miskolc fő utcáján, "minden közelében" egy egyszerű étterem; könnyen megközelíthető, ha valaki egy rendezvényre látogat a városba, vagy a közeli hivatalok dolgozójaként étkezni akar - és a flancosság nem szempont, jó választás.
Ennek alapján ki-ki döntse el, hogy ajánlható-e másoknak, ha már csak ilyen egy bites válasz adható...
(Most, amikor el akartam küldeni az értékelésemet, a rendszer jelezte, hogy a pontozásom ellentmond az ajánlásomnak. Igen, és ez így nem igazságos. Erről írtam. Árnyalni kellene a lehetőségeket. Pl. kinek ajánlanám, és jöhetne egy felsorolás, akár több választás megengedésével, végén egy "senkinek". Biztosan nem az utóbbit választanám. Végül is úgy döntöttem, "igen"-re módosítok, de ez sem helyes.)
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló

Via Piano Étterem további értékelései

2014.12.06családjával
Kiváló
Két alkalommal jártam az étteremben, mindkétszer esküvői vacsorán. Ár-érték arányról nem tudok nyilatkozni a fent említett okból kifolyólag. Az emeleti részen voltunk, jól megoldották, hogy sok ember is elférjen. Az ételek finomak voltak, nagyon szépen tálalva. A pincérek villámgyorsak és...
Népszerű szállások a környéken
Premier Hotel Miskolc - Reggelis ajánlat
Reggelis ajánlat
2025.04.27-ig
Premier Hotel Miskolc
26.900 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval