Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A kastély és ami mögötte van.

Kastély Villa MiskolcKastély Villa Miskolc a térképen

Szörnyű 2015. májusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 9.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A mi történetünk a következőképpen játszódik. Télből kifelé jövet, gondoltuk meglepjük magunkat egy pihentető wellness hétvégével, hogy elbúcsúztassuk a hideg hónapokat. Böngésztük az ajánlatokat és a bőség zavarában tengődve a miskolctapolcai Kastély apartmanház mellett döntöttünk. Egy mérsékelt árú kupon formájában testesült meg pihenni vágyásunk. Ideális helyszín, a barlangfürdő 300m-re, kedvezményes belépővel, kastély a hegyoldalban, szép park, zárt parkoló, reggeli, fejenként 1X20 perc lávaköves masszázs. Mi kell még? Kupon lefoglalva, időpont egyeztetve, összeg átutalva, csomagok bepakolva és irány a kaland!
Megérkeztünk a szállásra. A környezet valóban festői, fenyőillat, madarak, napsütéses tavaszi délelőtt. A recepción egy „mackónadrágos” hölgy, [moderálva - a szerk.] fogadott minket. Bemondtuk a nevünket, felnyitotta a vendéglistát és…
nem voltunk rajta.
Kedvesen hellyel kínált minket, telefonált néhányat és megkért, hogy válasszunk egy tetszőleges időpontot, amikorra van szabad szobájuk, mert jelenleg telt ház van. Sajnálattal közölte, hogy ugyan látja az utalást és a közlemény rovatban a kuponkódot, de ettől függetlenül nekünk még külön egyezetetnünk kellett volna vele az időponttal kapcsolatban. Egy pillanatra kicsúszott a talaj a lábunk alól, majd felocsúdva első meglepetésünkből közöltük, hogy nem szeretnénk most hazamenni, mert nem véletlenül utaztunk közel 300 Km.-t. Ekkor újabb telefonálgatás következett, aminek végeredményeként sikerült egy másik szálláshelyen 1 vendégéjszakát töltenünk, majd másnap beköltözhettünk a „kastélyba”.
Az említett szálláshely egy idősebb úriemberé volt, aki végtelenül kedves volt velünk, az erkélyről gyönyörű kilátás tárult a hegyekre, tényleg le a kalappal. Este, a szomszédos villában tartott lakodalom okán, még egy grátisz Bangó Margit estet is évezhettünk grátiszban. A hely és a vendéglátó olyannyira szívünkbe lopták magukat, hogy kedvünk lett volna itt folytatni a hétvégét.
Az élet azonban másként intézte. Másnap reggel csomagoltunk, és leautóztunk a hegyről a reggelihez, amit természetesen nem az apartmanházban, hanem a kb. 300 méterre lévő kisvendéglőben, az oda szóló papírfecni felmutatásával fogyaszthattunk el. Beköltözni természetesen csak délután tudtunk, addig a fizető parkolók egyikében hagytuk az autót.
Délután megtörtént a csoda irány a „kastély”!
Azért így idézőjelben, mert a képeken látható patinás épület a tulajdonosok lakrésze volt. A mi apartmanunk, e mögött 1 méterrel, a kastély hátsó falára néző kilátással, viszonylag csekély fénnyel, annál nedvesebb közegben fogadott minket. Az épületben több apartman is helyet foglalt, számunkra teljesen véletlenszerű elrendezésben és stílusban, de mindegyiknek volt valami hangzatos fantázianeve, amit szintén nem tudtunk egyértelműen a viselőjéhez társítani.
Kicsit szürreális volt az egész komplexum. A lakrészek tetején kialakított napozóteraszra már jutott annyi fény, hogy nem fáztunk, ami a szobára nem volt teljesen igaz, lévén a törölközőinknek nem sikerült megszáradni. Az elektromos fűtéssel, viszont vigyázni kellett, mert az egész objektum áramellátása forgott veszélyben. A csomagban foglalt lávaköves masszázst ezek után kissé félve kérdeztük meg, de talpraesett szállásadónk azonnal a teraszon lévő lávaköves masszázságyhoz vezetett minket. Óra beállít és indul a show! Megjegyzem tényleg kellemes volt a kezelés, csak nem pont így képzeltük, de ez semmit nem von le az élvezeti értékéből, olyannyira, hogy meg is kérdeztük mennyire drága egy ilyen szerkezet. Nagyon kedvesen elmondták, hogy elég drága, közel 300 ezer Ft, de, ha komolyan érdekel , akkor ezt a darabot 240, na jó, maguknak csak 220 ezerért megszámítjuk és holnap haza is vihetik. Kissé félve mondtuk, hogy azért annyira nem húsbavágó, meg, hát a kocsiba se férne bele. Készségesen felajánlották, hogy segítenek feltenni és rögzíteni a kocsi tetejére, ha már tetőcsomagtartó nincs.
Összességében élményekben gazdagon és feltöltődve tértünk haza, a barlangfürdőt csak ajánlani tudom, a környezet gyönyörű. Legyen ez a történet tanulság azoknak, akik kizárólag fénykép és leírás alapján választanak szálláshelyet.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Szörnyű
Tisztaság:Szörnyű
Ár / érték arány:Gyenge
Kényelem:Szörnyű
Szolgáltatások:Szörnyű
Étkezés:Gyenge
Elhelyezkedés:Szörnyű

Kastély Villa további értékelései

2019.11.02gyerekekkel
Szörnyű
Megérkezésünkkor a tulajdonos hölgy közölte, hogy azt a szobát amit lefoglaltunk még nem hagyták el az előző vendégek. Tud adni egy földszinti franciaágyas szobát és egy emeleti szobát amiben a kislány elalszik (11 éves és teljesen idegen hely) vagy a férjem megy külön szobába. Különben meg nem...
2018.10.23egyedül
Szörnyű
Szállásközvetítőn [moderálva - a szerk.] foglaltam a Fehér Hintóban szállást. Az érkezés napján egy idősebb nő felhívott – bemutatkozni és köszönni nem tudott. Azt kérdezte mikorra érkezem. Mondtam neki hogy este 7 körül érnék oda de ha szükséges előbb is be tudok ugrani. Volt még más...
2018.09.24a párjával
Szörnyű
Sajnos a Kastély apartmanban töltöttük a hétvégét a férjemmel és a barátnőmmel. Előzetes egyeztetéskor megnyugtattak, hogyha bármire szükségünk van szóljunk, és hozzák. Sajnos ez nem így van! Megérkezésünkkor beküldtek a recepcióra, mondván rögtön jönnek. Míg én bementem, a férjem elkezdte...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Premier Hotel Miskolc - Reggelis ajánlat
Reggelis ajánlat
2025.05.02-ig
Premier Hotel Miskolc
31.400 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
68.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval