Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Faragatlan szélhámosok!

Kastély Villa MiskolcKastély Villa Miskolc a térképen

Szörnyű 2018. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. október 23.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Szállásközvetítőn [moderálva - a szerk.] foglaltam a Fehér Hintóban szállást.
Az érkezés napján egy idősebb nő felhívott – bemutatkozni és köszönni nem tudott. Azt kérdezte mikorra érkezem. Mondtam neki hogy este 7 körül érnék oda de ha szükséges előbb is be tudok ugrani. Volt még más dolgom is Miskolcon. Azt mondta bármikor mehetek mert ott laknak.
Pontban hétkor érkeztem. Egy fiatal nő volt a háznál aki azt mondta, hogyha a Fehér Hintóba jöttem akkor hívjam fel telefonon az idősebb nőt. Próbáltam hívni de ki volt kapcsolva a telefonja. Aztán egyszer előkerült a ház mögűl. Természetesen nem köszönt és nem mutatkozott be. Rögtön azzal kezdte, hogy nyolc órát mondtam neki mit keresek itt…
Ezek után kiderült, hogy nincs szabad szobája ezért a fiatalabb nő majd átvisz egy másik házba. Erre a fiatalabb bepattant a kocsimba és felmentünk egy utcával feljebb. A vak sötétben bevezetett az „apartman”-ba ami elsőnek megfelelőnek tűnt. Elkérte a két éjszakáért a 19.000 Ft-ot és elment. Nem nagyon papíroztunk.
Mivel nagyon fáradt voltam csak pihenni szerettem volna. Viszont bármihez nyúltam a szobában arról kiderült hogy valami nem stimmel vele. Volt egy sarokgarnitúra ami olyan büdös volt, mintha egy hajléktalanszállásról lopták volna. Próbáltam az ágyat ettől a bútortól minél távolabb vinni. Amikor arrébb húztam akkor látszott, hogy az ágy alatt még soha nem takarítottak ki. Persze maga az ágy és az ágynemű is végtelenül büdös (dohos) volt. A párna és takaróhuzat a lehető legigénytelenebb gagyi műanyag volt.
Gondoltam ezzel ma már nem fogok tudni mit tenni, elmegyek zuhanyozni és megpróbálok aludni. Fél órán át engedtem a vizet de nem akart melegedni, így kénytelen voltam jéghideg vízzel zuhanyozni. A fürdőszobának nevezett helységben volt egy WC csésze és egy fürdőszobai lefolyó középen. A falból lógott egy zuhanyrózsa – zuhanytálca és kabin sehol. Úgy lehetett zuhanyozni, hogy egy végtelenül igénytelen függönyt el kellett húzni ami legalább a WC csészét megóvta a víztől, viszont nem ért a földig tehát zuhanyzás után minden állt a vízben.
A szobában találtam egy felmosóvödröt a harmadáig mocskos, büdös vízzel amihez volt egy felmosó is. Jobb híján ezzel a felmosóval próbáltam a zuhanyzás után a „fürdőszobát” rendbehozni. Sokat elmond a higiéniáról hogy ezzel a korábban mocskos lével mosták fel a szobát…
Az ágyon talált kéztörlő méretű törölköző szintén műanyag volt a legolcsóbb fajtából. Törölközésre teljesen alkalmatlan, egy csepp vizet nem szívott magába.
Ekkor már elég késő volt és a kinti hőmérsékletnek megfelelően a szoba is kihűlt. Az ablakok egyszerű egyrétegű üvegek voltak valami tákolt fakeretbe ragasztva. Az ajtókat nem lehetett normálisan becsukni – kulcsrazárva is ki-be lötyögtek. Centis rés volt mindenhol. Nulla hőszigetelés, nulla fűtés. Az éjszaka folyamán 15 fokra csökkent odabent a hőmérséklet. A két vékony takaró mellé találtam a szekrényben egy szakadt, igénytelen paplant (huzat nélkül) de így is csak melegítőben és kapucnis pulóverben sikerült hajnal négyig valamennyit aludnom. Addig bírtam, akkor felkeltem és mentem dolgomra.
Délután visszafele a szállásra bementem szólni a tulajoknak. A fiatal nő köntösben kijött a második emeleti teraszra. Mondtam neki, hogy nincs fűtés és melegvíz. Erre csak annyit mondott, hogy majd szól „Lacinak”. Kérdeztem én mit csináljak mire hátatfordítva csak annyit mondott, hogy majd „Laci” megnézi.
Visszamentem az apartmanba és kimostam egy pólómat miközben eresztettem a vizet – hátha bemelegszik. De továbbra is jég hideg maradt.
Ekkor megjelent „Laci”. A nőkkel szemben Ő viszonylag normálisan kommunikált. Azt mondja nem érti miért nincs melegvíz mert lennie kell - mindenesetre bekapcsolta a bojlert. Ezt a két dolgot egy mondatban…
Ennek megfelelően később lett is melegvíz.
Este a ház másik részébe is érkeztek vendégek. Az apartmanok között egy gramm hangszigetelés sincs. A normál emberi beszédet tisztán és érthetően át lehet hallani a szobák között.
Éjszaka természetesen nem volt fűtés – megint 15 fokra csökkent a hőmérséklet.
A második nap hajnalban eljöttem a szállásról és próbáltam minél hamarabb elfelejteni az egész borzalmat. A szállásközvetítő oldalon [moderálva - a szerk.] a kapott minőségének megfelelően értékeltem a szállást.
Egy héttel később csörgött a telefonom. Az idős nő hívott fel – természetesen bemutatkozni és köszönni nem tudott. Kérdőre vont, hogy miért értékeltem így le a szállást. Elmondtam neki az okokokat amire felháborodva azt hozta fel mentségnek, hogy az ő szállásáról nem voltak hajlandók kimenni a vendégei ezért nem tudott ott szobát adni. Egyébként is én vagyok a hibás mert olyan későn érkeztem. Ráadásul tudja hogy több embert is odavittem zuhanyozni és folyamatosan mostam és ezért nem volt melegvíz. Aztán köszönés nélkül – ahogy szokta – bontotta a vonalat.
Tíz perc múlva megint hívott, de akkor már nem vettem fel. Sőt a számát is letiltottam.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az érkezésemkor felajánlották hogy a második nap átköltözhetek a másik házba – de olyan igénytelen volt az egész és a háziak annyira surmók voltak, hogy ennek akkor már nem igazán láttam értelmét.
Ahogy olvasom nem én voltam az egyetlen aki így járt. Felháborító, hogy ilyen primitív szélhámosok évekig verik át az embereket és vígan megélnek!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Szörnyű
Tisztaság:Szörnyű
Ár / érték arány:Szörnyű
Kényelem:Szörnyű
Szolgáltatások:Szörnyű
Étkezés:Szörnyű
Elhelyezkedés:Átlagos

Kastély Villa további értékelései

2019.11.02gyerekekkel
Szörnyű
Megérkezésünkkor a tulajdonos hölgy közölte, hogy azt a szobát amit lefoglaltunk még nem hagyták el az előző vendégek. Tud adni egy földszinti franciaágyas szobát és egy emeleti szobát amiben a kislány elalszik (11 éves és teljesen idegen hely) vagy a férjem megy külön szobába. Különben meg nem...
2018.09.24a párjával
Szörnyű
Sajnos a Kastély apartmanban töltöttük a hétvégét a férjemmel és a barátnőmmel. Előzetes egyeztetéskor megnyugtattak, hogyha bármire szükségünk van szóljunk, és hozzák. Sajnos ez nem így van! Megérkezésünkkor beküldtek a recepcióra, mondván rögtön jönnek. Míg én bementem, a férjem elkezdte...
2017.04.20egyedül
Szörnyű
A Hungária Panzió éttermében felszolgált étkek kiválóak voltak, a környezet gyönyörű, fázós embereknek hidegben ezt a szállást nem ajánlom. A fürdőszoba nem volt fűtve, állítólag csak -9 vagy -10 foknál kapcsol be a fűtés... nem értem ez hogy működik, valaki biztosan igen. Stílust inkább nem...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Premier Hotel Miskolc - Reggelis ajánlat
Reggelis ajánlat
2025.04.20-ig
Premier Hotel Miskolc
29.400 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval