Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egyik szemem sír...

Napfény Kert Étterem MiskolctapolcaNapfény Kert Étterem Miskolctapolca a térképen

Átlagos 2020. márciusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2020. november 22.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Kettős érzéseim vannak ezzel az étteremmel kapcsolatosan. Csak a véletlennek köszönhető, hogy itt kötöttünk ki, mivel amit először kinéztünk, asztalfoglalás hiányában nem volt elegendő hely, aztán a másodiknak kinézett étteremben sem volt szerencsénk, mert ott már nagyon leterhelt volt a konyha a szállóvendégek miatt és már mindenki éhes volt, nem akartunk legalább másfél órát várni. A Napfény Kert valóban egy kerthelyiséges étterem, kissé elvadult, de amúgy barátságos kertben. A beltér erősen retróba hajló, de némi magyaros-népies elemek is megjelennek a dekorációban. Hosszú asztalok és padok szolgálnak ülőalkalmatosságként. A hosszú, sokoldalas étlap is nagyon múltidézős: írógéppel gépelt lapok, nejlonburkolatban, az árak átírva tollal. Mintha 30 éve ugyanez az étlap menne, csak lefénymásolják és újraárazzák.
Hagyományos magyaros és jól ismert nemzetközi ételek, húsközpontúan, rántott bundában, ide még nem tört be a mentes-vega életmód. A vegetáriánus étel itt kimerül a rántott karfiolban.
A levesek 700-1400 Ft között alakulnak, a főételek körettel 1800-2500 Ft között, a 2 személyes Napfény vegyestál 4800 Ft. A húsokat túlsütik, olajos minden, a krumpli is. Az összes tányérnak ugyanolyan a díszítése: salátalevél (nem jégsaláta), rajta egy karika kígyóuborka és egy csík paprika, körbeszórva a tányér széle zacskós bolti szárított petrezselyemmel. Függetlenül attól, hogy ezek illenek-e a főételhez.
A minket kiszolgáló idősebb pincér kedélyes, jópofa, beszédes volt. Jól mentette a helyzetet, amikor kiderült, hogy az ételen szereplő több étel valójában nem érhető el, alapanyag hiányában. Ezeket ő nem tudta magától, a konyhán tájékoztatták csak a rendelés leadása után. Az újrarendelés körrel ment az idő, de még így sem kellett túlságosan sokat várakozni. Közben lecsúszott 2 kör pálinka is, jól telt az idő.
Ami nagyon negatív volt, hogy a Hawaii csirkemellnél az ananász (egyértelmű konzervtermék) romlott volt /na pont ez volt az általam rendelt étel/. Én is szoktam vásárolni itthonra ananász konzervet és általában nem fogy el azonnal, ezért aztán pontosan tudom, hogy hűtőben tárolva biztosan nem romlik meg még 3-4 nap alatt sem, így az a magyarázat, hogy tegnap nyitották ki és teljesen jó volt, biztosan nem lehetett igaz, hacsak a felbontás után nem hűtőben, hanem pl. a konyhapulton tárolták. Mindennek ellenére az étel árát ugyanúgy felszámolták, igaz, felajánlották, hogy kérhetünk helyette valami mást, de ezzel nyilván nem éltünk, én nem akartam húzni az időt, és a többiek ételéből tudtam enni, már egyáltalán nem maradtam éhes.
A mosdó kinn az udvaron, nagyon hidegben található, ráadásul a 2 közül csak 1 működött, a másikon megsárgult, félig leszakadt "rossz" felirat, elég valószínű, hogy nem aznap vagy előtte napon romlott el. A használható WC is meglehetősen ordenáré volt, mit ne mondjak...
Összességében olcsó hely, nagy adagok, akár jól is kijöhet az ember, de mindent összevetve egy trükkös-simlis, nem teljesen korrekt vendéglátó egység. Nehéz az értékelés, de próbálok objektív lenni, mert meg kell valljam, hogy a több erős fiaskó ellenére is jól éreztük magunkat és jó hangulatban, nem rossz szájízzel távoztunk. Az asztaltársaság többi ételével kapcsolatosan nem merült fel ilyen minőségi kifogás.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (16)
Napfény Kert Étterem Miskolctapolca - Külső képNapfény Kert Étterem Miskolctapolca - EgyébNapfény Kert Étterem Miskolctapolca - MosdóNapfény Kert Étterem Miskolctapolca - Étel/italNapfény Kert Étterem Miskolctapolca - Étel/italNapfény Kert Étterem Miskolctapolca - Étel/italNapfény Kert Étterem Miskolctapolca - Étel/italNapfény Kert Étterem Miskolctapolca - BelsőNapfény Kert Étterem Miskolctapolca - Étlap/itallapNapfény Kert Étterem Miskolctapolca - Étlap/itallapNapfény Kert Étterem Miskolctapolca - Étlap/itallapNapfény Kert Étterem Miskolctapolca - Étlap/itallapNapfény Kert Étterem Miskolctapolca - Külső képNapfény Kert Étterem Miskolctapolca - BelsőNapfény Kert Étterem Miskolctapolca - Külső képNapfény Kert Étterem Miskolctapolca - Külső kép

Napfény Kert Étterem további értékelései

2019.08.18gyerekekkel
Szörnyű
Mi vagyunk a nem normálisak, hogy rendeltünk ételt! Főleg, miután meglátogattuk a mosdóban aposztrofálta büdös kutricát (no ajtó, no szappan,stb)... 2000 HUF egy darab agyonsütött, kopogós csirkecomb, az étlapon szereplő tételek felé hiányzott a a kihozott ètelekről. NE MENJ BE, csak ha...
2019.02.26a párjával
Kiváló
Nagyon szeretünk itt lenni. Végtelenül kedves kiszolgálás,friss alapanyagok.Mi szokás szerint Napfény tálat rendeltünk,ami nem fagyasztott krumpliból készült, hanem frissen,a házigazda felesége vágja a krumplit,klopfolja a húst. Kíváló kiszolgálás,nagyon finom ételek!
2018.08.27a párjával
Kánikula volt, így a teraszon is nagyon meleg volt, amit semmi sem hűtött. Sajnos a legyek a melegben is keringtek az asztal körül, amin nem a legtisztább terítő volt.Igen, a hely retro. Az egyetlen pincér, kedves és gyors volt,/igaz, nem voltunk sokan/ bár az az étel, amit szerettünk volna már 1...
Népszerű szállások a környéken
Bástya Konferencia és Wellness Hotel Miskolctapolca - Napi árak félpanzióval
Napi árak félpanzióval
2026.01.01-ig
Bástya Konferencia és Wellness Hotel Miskolctapolca
36.046 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval