Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Része az egésznek

Hansági Múzeum - Cselley Ház MosonmagyaróvárHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár a térképen

Érdekes 2023. áprilisban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. április 11.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Hansági Múzeum két nagy egységből áll, ez a részleg az un. Cselley ház a belvárosban van, a főútvonal mentén. Az ódon épület a benne lévő kiállítástól függetlenül is egy élmény, de így ezzel a gyűjteménnyel még érdekesebb. Mókás volt a belépőnk, véletlenül egy német nővel léptünk be hármasban, aki bankkártyával szeretett volna belépőt fizetni, de ezt a - valószínűleg ideiglenesen ott posztoló - recepciós nem tudta megoldani. Csipogtak a műszerek, húzta-vonta a kártyát, hiába. Pénze meg nem volt szegénynek. A megbízott portás meg nem tudott a magyaron kívül semmilyen nyelven kommunikálni. Szerencsére a német nő igen, feleségem meg angoltanár, hát pompásan megoldotta a pénztáros hiányosságának problémáját. Én meg vidáman kifizettem a német nő ezresét, és kiáltottunk egy Welcome to Hungary!-t, a nő meg nagyon hálás volt. A ügyintéző koma pedig csak ott szerencsétlenkedett, jaj, mit csináljon, elindulna velünk tárlatvezetni, de akkor az ajtó nyitva marad, ha meg bezárja, nem tud bejönni az izéke. Ezzel így elvoltunk egy darabig. Aztán elindultunk, de ő néha visszaszaladgált. Borzalmasan idegesítően magyarázott, mindenhol, minden képnél egyenként elmondta, hogy ki festette és mi a címe. Ezt kb. mi is láttuk, el tudtuk olvasni. Egy egy ágy... Igen, láttuk, hogy az. Ez meg egy imazsámoly. Úgy van, tényleg az volt. Körülbelül ilyen szinten kommunikáltunk. A harmadik teremben már megkértem, hogy rövidítse le a mondanivalóját, nem haladunk sehogy. A Hüvelyk Matyin elvitatkozgattunk, valami zavarodott ráírta a Hüvelyk Matyira, hogy Ludas Matyi, ami egy marhaság, ugyanez a szobor megtalálható Baján is a Duna mellett, meg Budapesten is a Városmajorban. És akkor mondtam, hogy jó, köszönjük szépen, most már nézzük inkább magunk, vissza lehet fáradni a recepcióra. De egyébként érdekes volt, színvonalas tárlat, ajánlom bárkinek szívesen!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (31)
Hansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - BelsőHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - BelsőHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - BelsőHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - BelsőHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - BelsőHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - Külső képHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - BelsőHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - BelsőHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - BelsőHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - EgyébHansági Múzeum - Cselley Ház Mosonmagyaróvár - Belső

Hansági Múzeum - Cselley Ház további értékelései

2023.03.18a párjával
Érdekes
Kívülről nem néz ki nagynak az épület, de belül hosszú és tágas, szemet gyönyörködtető tárlatokkal tele. A rácsos ablakok senkit se rémisszenek el, szánjon rá időt és nézze végig. Fotóim magukért beszélnek.
Népszerű szállások a környéken
Aquasol Resort Mosonmagyaróvár - Napi ár reggelivel
Napi ár reggelivel
2024.09.03-ig
Aquasol Resort Mosonmagyaróvár
Kérd ajánlatunkat!
Sokoró Fogadó Sokorópátka - Nyári kiruccanás
Nyári kiruccanás
06.15-08.31.
Sokoró Fogadó Sokorópátka
156.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Golden Ball Club Hotel Győr - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.12.01-ig
Golden Ball Club Hotel Győr
41.608 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel