Nem volt ebben semmi szándékosság, egyszerűen ott van az út mellett, ami áthalad Nagyberkin. régen talán nem lett volna ennyire érzékeny a csápom, de mióta ilyen szépen csokorba szedtük itt az ország turisztikai látványosságait, különös tekintettel a kastélyokra, várakra, hát a legkevesebb, hogy azonnal megnézd és dokumentáld, hogy itt van, így néz ki és jelenleg milyen állapotban van.
Ez most nem volt egy behatolós sztori, nem faltörő kossal vagy feszítővassal mentem, csak megnézni, hogy most mit is csinál ez a történelmi épület? Schmidegg-Vigyázó kastély története fent van a Wikipédián, ezzel nem fárasztanám a jelenlévőket. Az önkormányzat jelenleg ezt is eladásra hirdeti, akkor aztán annyi, többé nem látod, csak a kutyás őröket, jelenleg éppen visszahúzza a történelem önmagára a feudalizmus takaróját. Tehát ha megnéznéd, most tedd!