Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ennél már talán nincs is lejjebb

Betyár Tanya Kajálda NagykátaBetyár Tanya Kajálda Nagykáta a térképen

Szörnyű 2023. októberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2023. október 24.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Sajnos a megszokott helyi éttermünkben (Casablanca) csúcsforgalom volt, így betértünk ide.

Nagyon rosszul tettük. Igazából figyelmetlenek voltunk, mert a gugli értékelések összeredménye egész jó. Mint kiderült ez közel nem igaz, valószínűleg a cég a múltból profitál még, mert a jelen állás eredménye a nullához közelít.

Az étlap büszkén hirdeti a hangulatot, a hely atmoszféráját, amiből semmi nem igaz. A tapétázott tető gerendák, a falra festett kamu gémes kút, és pár kép a falon, ezektől nem lesz jó érzése a betérőnek, még akkor sem ha megpróbálják úgy eladni.
Az étlapon nincs figyelmeztetés arra, hogy az ételek ára a köretet nem tartalmazza, ez csak akkor derül ki, amikor a számlát meglátod. Igazi átverés, és a kötelező tájékoztatás elmaradása, de ez már fogyasztó védelmi kérdés, nem eme oldal kompetenciája.

A rendelés és kiszolgálás is bajos volt.

Először az italokkal voltak bajban, mert több ital is kifogyott (tonic, sweppes).
Senki nem mondta pl, hogy egy órát kell várni, pedig bent velük együtt talán, ha 12-13 fő volt.
Nagy nehezen úgy 40 perc alatt kihozták a leveseket, de meg kell mondjam a huszadik perctől a reklamálásunk miatt folyamatosan még egy kis időt, türelmet, és persze elnézést kértek. Akkor még meg is kapták, bár inkább elmentünk volna, sok bosszúságtól kíméljük meg magunkat.
A kapott hagymaleves éppen megütötte az ehető szintet, de a grízgaluska leves gyakorlatilag egy ízetlen mosogatólé volt, némi zöldséggel, és grízgaluska morzsalékkal. Azonnal vissza is ment a konyhára...
A második fogás "igen gyorsan", a leves után kb 15-20 perccel meg is érkezett, az alábbiak szerint:
- cézár saláta: izelten, fűszertelen, zöld salátával kevert ízetlen csirke, és kruton. Állt alatta némi lé, nyomokban tartalmazott kis emlékeztetőt a névadó ételre. Érdekes adalék, hogy leányom, aki amúgy igen elfogadó, addig még azt mondta, megesik, hagyjam, stb, de ahogy ebbe belekóstolt, az már neki is sok volt.
- erdei gombával és sajttal töltött csirkemell: nem erdei gomba, ahnem barna csiperke volt benne, a hozzá adott krokett szarrá volt sütve/égetve, ehetetlen volt.
- csirke mell szezámmagos mézes öntettel: a csirke (sima panírozott csirke) ehető volt, szezámos mézes öntet helyett sima ketchup szezámmal keverve, felüdülés volt, hogy itt a krokettet nem égették szarrá, viszont legalább hideg volt. Megjegyzés: a felszolgálónak fingja nem volt az ételről, mert az öntet miatt (vélelmezhetően valamilyen más, szaftosabb étel lebegett a szeme előtt) ő javasolta a krokettet, ami egyáltalán nem volt helyes.
- két személyes betyár tál: na még ez volt talán a legehetőbb, mondhatni, a legkevésbé rossz. De itt is a cigánypecsenye úgy rommá volt sütve, hogy egy cipész sírva könyörögne a kiváló cipőtalp alapanyagért, a roston csirke meg gyakorlatilag egy paprikával lazán meghintett full natúr (értsd ízetlen, fűszertelen) csirke mell filé, még a szalonna is úgy meg volt sütve, hogy az égetés határán volt.
Mindezek után a felszolgálónak volt pofája azt hazudni, hogy márpedig ő jelezte a hosszú várakozási időt ( a szomszéd asztalnál heten ültek, ők is folyamatosan reklamáltak az idő miatt, és nekik sem szóltak előre).

A várakozás közben és a kóstolás alatt próbáltuk kitalálni, honnan jöhetett a szakács. A sok megvitatott lehetőség közül, az általunk választott legvalószínűbb forgatókönyv az lett, hogy a hajnalban a kocsmából hazafelé tántorgó valamelyik masszív részeget elkapták, és beállították a konyhára, hogy amíg ki nem józanodik, úgysem tudja merre van. Ezzel mondjuk úgy ahogy, igazolható a minőség.

Összegzés, hogy lehetőleg álmunka ne jöjjön elő a hely, nem is értem, az udvaron parkoló 3(!) folyamatosan pörgő kiszállító autó mit visz ki? Talán ilyen alacsony a környék elvárása? Vagy annyira nincs más, hogy ló helyett itt már nam hogy a szamár, de a disznó is jó? Nem fogom tudni megmondani.

Az azonban biztos, hogy a hely messzire kerülendő, ha bárki jót akar enni, akkor a nem messze lévő Casablanca étteremben azt megteheti. Sajnos, mint írtam, ott telt ház volt épp. Nem véletlenül.

Remélem ennek a helynek a nyomát is meilőbb elsöpri az idő, mert ez a szakma, és a kiszolgálás szégyene. Ha lehetne visszanyúlnék a rómaiakhoz, akik (legalábbis a legenda szerint) Karthagót felszántották, és sóval hintették be, hogy soha többé ne lehessen ilyen szégyent elkövetni, mert kb ezt kellene tenni itt is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Szörnyű
Kiszolgálás:Szörnyű
Hangulat:Szörnyű
Ár / érték arány:Szörnyű
Tisztaság:Gyenge

Betyár Tanya Kajálda további értékelései

2023.09.15gyerekekkel
Szörnyű
Töbször voltunk ezen a helyen családdal kajálni mindig jó tapasztalattal de az utolsó két alkalommal valami megváltozott kiszolgálás és ételek tekintetében egyszer romlott volt a gulyás leves másodszor átvertek két kanálnyi főzelékért teljes árat fizettetek és mikor jeleztem nekik még én voltam a...
2021.08.15családjával
Szörnyű
Vasárnap 9.00 Ebéd rendelést adtam fel 8 fő részére 1/2 2 kiszállítással. Rendelést elfogadták.Háromnegyed háromkor telefonon érdeklődtem hogy hol van a megrendelt étel. Közölte a telefon túloldalán az úr , hogy sok a rendelésük és a vendégük , fél négy felé ki tudják hozni. Felháborító a...
2021.08.15családjával
Szörnyű
Lassú kiszolgálás (több, mint 1 óra várakozás), szemtelen pincér, koszos terítő... Az ételek közepes minőségűek, a krokett mirelit. Egyszer voltam. Elég is volt. 20 percbe tellett, míg a rendelést sikerült felvenni. 1 órás várakozás után szóltunk, hogy kissé hosszadalmas a várakozás. A személyzet...
Népszerű szállások a környéken
Termál Hotel Vesta Tápiószecső - Kikapcsolódás félpanziós ellátással
Kikapcsolódás félpanziós ellátással
2025.12.28-ig
Termál Hotel Vesta Tápiószecső
40.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - A Mátra felfedezése a legjobb áron
A Mátra felfedezése a legjobb áron
2026.04.12-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
102.740 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval