Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kirándulás Ópusztaszeren

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ÓpusztaszerÓpusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer a térképen

Átlagos 2018. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2018. augusztus 6.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ezt a kis Csongrád megyei falut az Emlékpark tette híressé, az ország minden pontjából és határon túlról is érkeznek ide látogatók. Én harmadjára jártam itt, de a gyerekeket első alkalommal hoztuk el. A családi belépőt igencsak drágállottam, 14.500 Ft-ot kellett volna fizetnünk, ha a Feszty-körképet is látni szerettünk volna, és ki kellett volna fizetnünk egy olyan lovasbemutató árát is, amelynek már vége volt (14 órakor kezdődő 20 perces műsor), mondván, benne van a jegyben.
Így a Rotundában kiállított Feszty-körképről lemondtunk, mi, felnőttek már úgyis láttuk, a gyerekeknek meg annyira nem keltette fel az érdeklődését.
A hatalmas alapterületű parkban órákat lehet eltölteni, viszont sokat kell gyalogolni az egyes látványosságok között. Sajnos a Csete jurták nagyon rossz állapotban vannak, 1 kivételével nem látogathatóak. Itt egy hatalmas amerikai mamutfenyő egy szelete van kiállítva.
A skanzen parasztházai, régi középületei érdekesek voltak, főleg az iskola és a fodrászszalon tetszett a gyerekeknek, és a szélmalom legfelső szintjére is felgyalogoltunk.
Az íjászatot is kipróbáltuk (5 nyíllövés 2000 Ft), megjegyzem, ez sincs benne a belépőben!
A berendezett jurták is elnyerték a tetszésünket, mindegyikbe be lehetett menni.
Nekem a gátőrház is tetszett, és a tóparti sétány nagyon hangulatos.
Jártunk már más helyeken skanzenben, és itt nagyon hiányoltam a bemutatókat (régi népi mesterségek, pl. kovács, pék, mézeskalácsos, stb.), ami által jobban meg lehetne ismerni a régi szokásokat, az egykori életmódot. Gyakorlatilag nem is találkoztunk alkalmazottakkal, akik adtak volna bővebb információt vagy tájékoztatást.
Összességében szerintem a park így inkább a felnőtt, idősebb korosztály számára, a gyerekek között pedig inkább a felső tagozatosok, középiskolások számára lehet érdekes.
Lehetne sokkal interaktívabb, érdekesebb a park, én hiányolom mögüle a koncepciót.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (33)
Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer -

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark további értékelései

2022.09.09a párjával
Átlagos
Sajnos egy része eléggé lepusztult. A Feszty-körkép csak külön jeggyel látható, pedig sokan emiatt mennek oda. Elég sok az "üres" terület.
2021.10.11barátokkal
Érdekes
Nem tudom pontosan, másokhoz hasonlóan én is többször fordultam már itt elő, nem tudnám megokolni, hogy miért kéne ide többször is eljönnöm, de valahogy úgy alakul néha, hogy valami idevezet. Most például egy csoportos kirándulás. Ahogy szaporodnak az országban a nemzeti emlékhelyek, talán ez is...
2021.06.06barátokkal
Átlagos
A család, a hosszú karantén után útnak indult. Cél az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark volt. A jegyvásárlásnál meglepődtünk, nem volt nyugdíjas jegy, csak 62 és 69 év közöttinek volt félárú. A nők 40 programmal 2 hölgy telje árú jegyet volt kénytelen venni. Míg a 64 éves, de aktív...
Népszerű szállások a környéken
Sun City Vízisport Paradicsom Hódmezővásárhely - Reggelis ajánlat
Reggelis ajánlat
2024.09.01-ig
Sun City Vízisport Paradicsom Hódmezővásárhely
30.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Kedvezményes ár félpanzióval
Kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
99.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval