Átlagos
2025. augusztusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2025. augusztus 14.Ajánlom a helyet másoknak is!
Orosházi programunk startpontjául a Diófa csárdát választottuk, ahol jártam már valamikor a kétezres évek legelején, s azzal a benyomással maradtam, hogy fősodratú, korrekt hely. Azzal együtt, hogy a beltér dekorációja szerény. Furcsa, hogy a kopár falakat nem tartották fontosnak képekkel és/vagy népi kerámiákkal díszíteni, a csárdadizájn megannyi tetszetős megoldást kínálna. A kerthelyiség kellemes, a repkénnyel befuttatott szeparék rendkívül hangulatosak.
Az étlapon a hagyományos magyar konyha fogásai sorjáznak. Az nem feltétlenül bizalomgerjesztő, hogy csirkemellből annyi fogást készítenek, mint amennyi sok új hullámos bisztróban összesen szerepel az étlapon, de nézzük a jót, több vonzó fogást is tartanak, az általunk rendelteken kívül kacsamájat zsírjában, tatárbifszteket, csülökből készült ételeket, harcsapaprikást túrós csuszával, fogast többféleképpen, hogy csak párat említsek.
A várakozás igencsak elnyúlt. Fél óra elteltével illik megköszönni a vendég türelmét, bő negyven perc után meg különösen. Ez elmaradt. Nem morgolódtunk volna, viszont egyikünk roston sült harcsa helyet csirkemellet kapott, úgy, hogy ez a lehetőség fel sem merült. A csirke kifejezés rendeléskor el sem hagyta szánkat, egyébként is a csirke- és pulykamell lenne az utolsó fogás, amit étteremben rendelnék.
Nem volt mit félreérteni, tanakodtunk is, hogy miként következhet be egy ilyen baki. Mert amikor a vendég a felszolgáló előtt dilemmázik, hogy két étel közül melyiket válassza, végül eldönti, s a másikat kapja, az emberileg érthető. De hogy olyat hozzanak, ami el sem hangzott Jeleztem a problémát. Cserélték a fogást, de egy fél szóval sem kértek elnézést, pedig el lehet képzelni, hogy az éhes vendég mennyire örül, amikor mást kap közel háromnegyed óra után s további tíz percet kell várakozzon arra, hogy nekifoghasson enni.
Rendeltünk pacalpörköltet is, mely állagra megfelelő volt, íze sajnos sósabb az optimálisnál, színre lehetett volna barnás helyett inkább piros, szaftja pedig több. A kovászos uborkát kígyóuborkából készítették, nem volt élvezhetetlen, de meggyőző sem. A kenyér gyengécske, viszont friss. A harcsa átlagos, élvezhető, akárcsak a roston sült zöldségek. A halászlé túl sűrűnek bizonyult, a frissen belefőzött afrikai harcsacsíkok ízre-állagra megnyerőnek. Mindent egybevetve jobbat vártunk. 3 pont
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()
Hangulat:![]()
Ár / érték arány:![]()
Tisztaság:![]()
Fényképek (27)
Még több kép (17 db)
Diófa Csárda további értékelései
2023.01.05a párjával
Kiváló
![]()
Nagyon jó hely a szálloda nincs messze kitűnő minőségű ételt kaptunk kedves személyzet csak ajánlani tudom kisgyermekes családnak is megfelelő
2022.11.11egyedül
Kiváló
![]()
Sokszor megfordulok a Diófában. Mindig barátságos, kedves és jó hangulatú kiszolgálás vár rám. Az ételek egytől egyig nagyon finomak, és bőségesek az adagok. Pénztárcabarát hely, szóval aki ide ellátogat, sosem fog csalódni. Az itt dolgozóknak mindig van hozzám egy jó szavuk, ami a mai világban...
2018.09.14a párjával
Kiváló
![]()
Egy Gyopárosfürdői Wellness alkalmával jártunk itt. A neten kerestem egy jó éttermet ahol vacsorázni lehet. Így sikerült rátalálnom erre a klassz kis helyre. Nagyon hangulatos barátságos,csak ajánlani tudom. A kiszolgálás udvarias kedves és gyors. Az ételek meg isteniek voltak és rengeteg....
Népszerű szállások a környéken
44.000 Ft / 4 fő / 2 éjtől ellátás nélkül
108.000 Ft / 2 fő / 2 éjtől all inclusive ellátással
323.000 Ft / 2 fő / 3 éjtől félpanzióval