DEndre: Kiemelkedő élmény apróbb hibákkal - Sáfránkert Vendéglő Paloznak

Hová utazol mostanában? Válassz az Ittjártam.hu segítségével!    Őszi akciók >>  |  Wellness >>  |  Karácsony >>  |  Szilveszter >>

Sáfránkert Vendéglő Paloznak értékelése
1. helyezett a 2 paloznaki étterem közül

Értékelést írta:
31 szállásértékelés 311 városban járt
2854 étteremértékelés 1583 hasznos szavazat

Ajánlom a helyet másoknak is!

Kiemelkedő élmény apróbb hibákkal

2020. októberben, barátokkal járt itt
Értékelt: 2021. január 1.
A Sáfránkert étterem kiemelkedő, a fine dining irányában kacsingató hely Paloznakon. A beltér és a terasz csodás, vendégmarasztaló, a dizájn csillagos ötös.
Aznap már leteszteltünk két helyet s még állt előttünk legalább egy, ezért csak két előételt meg egy desszertet ettünk. Ezek közül az egyik értelemszerűen a különféle májakra épülő kompozíció volt, ami az étlap legkomplexebb fogásának tűnt. Név szerint „Libamáj terrine, kacsamájpaté, nyúlmájbonbon, harcsamáj, fokhagyma, rozmaringhomok, friss gyümölcsök”. Összességben izgalmas, élvezetes, fantáziadús fogás volt ez, de bevallom, többet vártunk, s nem mennyiségben. Ízre, állagra nem volt minden elem tökéletes, lehetne rajta még dolgozni. Szederrel és ribizlivel tálalták. Másik előételünk a „Tokhal teriyaki, tokhaltepertő, ánizskapor, levendulás lilahagyma” névre hallgatott. Szépen tálalt, ötleles, kreatív fogás volt ez is, az előbbinél jobban kivitelezve.
A desszertfront itt is eléggé el van nagyolva, általános jelenség ez a Kárpát medencében, a séfek többsége nem uralja igazán a desszert témát. Itt csokis palacsintát adnak gyümölcsökkel, valamint varga bélest házi baracklekvárral és barackkal. Utóbbit kértük, tisztességes, visszafogott adag vargabélest kaptunk, ami semmi extra élményt nem nyújtott, az 1590 forintot messze eltúlzottnak éreztük, ennyiért az országban sokfelé desszertkölteményeket lehetett kapni 2020 októberében, beleértve a fővárost is.
Az itallap érdekes és feltétlen figyelemre méltó. A hely alighanem a Homola pincészet tulajdona, így ennek megfelelően a birtok teljes spektruma kóstolható itt, ami a brut pezsgővel együtt nem kevesebb, mint 20 bort jelent. Emellett a Homonna pince boraiból kínálnak négy tételt, továbbá három csúcsminőségű magyar pezsgőt. A borokat és pezsgőket három kivétellel decire is kimérik. Az öt sör közül négy nagyipari, egy kézműves. A pálinkaválaszték igényes.
Összességében megadom a helynek az 5 pontot, mert többet nyújt, mint a négy pontosok zöme, de azért megjegyzem, hogy nem volt ez egy tökéletes, vagy a tökélyt akárcsak súroló élmény.

Ennyire tetszett: Kiváló
Ételek / Italok: Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat: Kiváló
Ár / érték arány: Átlagos
Tisztaság: Kiváló

Fényképek:
Kiemelkedő élmény apróbb hibákkal - Sáfránkert Vendéglő Paloznak
Kiemelkedő élmény apróbb hibákkal - Sáfránkert Vendéglő Paloznak
Kiemelkedő élmény apróbb hibákkal - Sáfránkert Vendéglő Paloznak
Kiemelkedő élmény apróbb hibákkal - Sáfránkert Vendéglő Paloznak
Kiemelkedő élmény apróbb hibákkal - Sáfránkert Vendéglő Paloznak

Az értékelést az Ittjártam.hu egy regisztrált felhasználója írta, és nem feltétlenül tükrözi az Ittjártam.hu véleményét.

Hasznos volt ez az értékelés?    Igen Nem

Szeretnéd követni DEndre felhasználót?    Igen

Cím
8229 Paloznak
Fő u. 1.

Vélemények DEndre felhasználótól

2021. január 17.
A Pátzay borhotel éttermét a véletlen folytán ismerhettük meg. Egy régi jóbarátommal jártunk a szomszédos Laposa borteraszon iszogattunk, s amikor kimentem az autóhoz valamiért, esteledvén, a Pátzay borhotel fényeire lettem figyelmes. Gondoltam, nézzük meg, mi is van ott. Kiderült, hogy konyha...

2021. január 17.
Vannak érdekes véletlenek. Egyik októberi vasárnap egy szakmai rendezvényen megismerkedik az ember a Laposa birtok borteraszának séfjével, majd következő vasárnap a konyháján eszik, annak köszönhetően, hogy a célbavett zalaegerszegi étterem zárva van. Ha az ember nem mehet Nyugatra, akkor megy...

2021. január 17.
Többezer értékelésem a tanú rá, nem várok el extrákat, nem helyeslem például, ha a pincér munkaidőn túl kell üljön a vendég miatt, az meg vígan mulatozik s úgy fogja fel, hogy ez a szakmával jár. A pincérnek nem dolga záróra után bent maradni. De azt sem fogadom el, ha záróra előtt nem engednek...