Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Összességében kiemelkedő

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár PannonhalmaVIATOR Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma a térképen

Kiváló 2019. júniusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2019. június 26.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A 996-ban alapított Pannonhalmi Bencés Főapátság Magyarország egyik legfontosabb történelmi emlékhelye, olyan szellemi központ, mely ma is több síkon tud hatótényező lenni. Nemcsak gimnáziumot, kollégiumot és szociális otthonokat működtetnek, de 2003 óta borászatot, 2010 óta pedig csúcséttermet is, Viator néven. Nyitás óta tervezem a magyar gasztronómia eme fellegvárát meglátogatni, a nemrégiben végre sikerült útba ejteni Nyugta-Magyarországról hazafele jövet.
A beltér letisztult, elegáns, a kilátás szemet gyönyörködtető.
A kiszolgálás kifogástalan, az árak értékarányosak.
Az étlap átgondolt, a választék korrekt, a nemzetközi és a magyar konyhában gyökerező ételkompozíciók izgalmasak egytől-egyig.
Hosszas esélylatolgatás után szezonális ajánlatból választottuk a levest, a bouillabaisse-t (1450 ft), az egyik főételünket, a pirított lazacfilét spárgás quiche-sel és hollandival (4550 ft) valamint egyik desszertünket, a kókuszos panna cottát bencés meggylikőrrel és fügével (1450 ft). A kagyló kissé túlfőtt, de a paradicsomos alaplé üde volt és friss, akárcsak a rák, a lazac az én mércémmel túlkészült, de még maradt némi szaftosság benne, nagyon jó volt viszont a quiche, a hollandi s végső soron az összhatás. A panna cottaban viszont a sok zselatin miatt nem sok élvezetemet leltem. Magyarán a leves és az főétel belefér a jó, sőt, a nagyon jó kategóriába, a desszert már nem, azt jobb lett volna nem rendelni.
Az állandó étlapról az étkezés csúcspontját jelentő sertésszűzet kértük ropogós sertésfüllel, sült karfiollal és újhagymás burgonyapürével (3980 ft) továbbá kávés csokoládétortácskát mangóval (1550 ft). Ez két kifogástalan, eredeti, ötletes fogás volt, külön kiemelném a virtuóz tálalást s nem utolsó sorban a kiváló ropogós fület illetve tökéletesen megsütött szűzet.
Társam vezetett, így én nyugodtan ihattam, kértem a saját pincészettől egy deci Sauvignon Blanct (620) és egy deci fehér Heminát (790). Jó borok ezek, nem először volt szerencsém hozzájuk.
Összességében leszögezhetjük, hogy jól elgondolt, ügyesen megvalósított és szemet gyönyörködtetően tálalt ételeket kaptunk, a panna cottás gikszert készséggel elnézzük az összélmény szemüvegén át tekintve.
A Viator méltán kerül fel évről évre a legjobb száz magyarországi étterem listájára.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (12)
VIATOR Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma - EgyébVIATOR Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma - BelsőVIATOR Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma - BelsőVIATOR Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma - Étel/italVIATOR Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma - BelsőVIATOR Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma - Étel/italVIATOR Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma - Étel/italVIATOR Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma - Étel/italVIATOR Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma - Étel/italVIATOR Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma - Étel/italVIATOR Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma - Étel/italVIATOR Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma - Belső

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár további értékelései

2017.06.20csoporttal
Kiváló
Nemrég, csoportos rendezvényen, apátsági koncert után vacsoráztunk itt. Szép fekvés, panorámás ablakok, teraszok, jó megközelíthetőség, szép berendezés jellemzi. Svédasztalos vacsorát, borokat (én a helyi vöröset) fogyasztottunk. Minden kifogástalan volt, ételek, kínálat, italfelszolgálás. Még a...
2017.03.31családjával
Kiváló
A Viator Apátsági Étterem és Borbár jó hírneve nem véletlen. Kapcsolódik színvonalában az Apátság minőségéhez, minőségi szolgáltatásaihoz, programjaihoz és méltón egy szerzetesi életrendhez, ugyan napi falatokkal, de mégis hosszú távon gondolkodnak a minőséggel. Jó szívvel ajánlom még nem...
2016.06.04kollégákkal
Kiváló
A pannonhalmi Kosaras-dombon, az apátság szomszédságában 2010-ben nyitott meg a bencések által működtetett étterem, amely hamarosan hazánk egyik legjobb vendéglátó egységévé vált, véleményem szerint a vidéki legjobb 3-ban benne vannak jelenleg. A teraszról csodálatos panoráma nyílik a hegy...
Népszerű szállások a környéken
Land Plan Hotel & Restaurant Töltéstava - Napi árak
Napi árak
2024.05.01-ig
Land Plan Hotel & Restaurant Töltéstava
26.000 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
04.22-10.11.
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
46.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval