2025. októberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2025. október 22.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Széchenyi tértől pár lépésre található az a régi épület, amelyben a Zsolnay gyár történetét és kerámiáit mutatják be, két szinten. Egyik szinten az épületkerámiák, másik szinten a díszkerámiák vannak.
Bár minden tudnivaló ki volt írva, én hiányoltam egy rövid bemutató filmet a gyárról, a híres Zsolnay technikákról.
Tudom, hogy ez a dolga, de nagyon zavaró volt, ahogy a teremőr folyton a nyomunkban lépdelt szobáról-szobára.
E két megjegyzéstől eltekintve, a kiállítást érdemes megtekinteni, nekünk is nagyon tetszett.
Janus Pannonius Múzeum - Zsolnay Kerámia Kiállítás további értékelései
2021.10.29a párjával
![]()
A Zsolnay Múzeum megtalálása is elég szórakoztató. Mondjuk a Széchenyi téren állsz, a dzsámi mögött, nézed a turistáknak kifestett kis térképet, te itt állsz, a Zsolnay Múzeum meg amott van,,, Anna utca közepe. Indulás srégen fel, Anna utca, Anna utcán végig... nem, mindenki "nemidevalósi" senki...
2016.05.02a párjával
![]()
Pécsi kirándulásunk előre betervezett eleme volt a Zsolnay múzeum meglátogatása. Itt aztán kiélhette magát a gasztronómia iránt érdeklődő látogató, hiszen komplett megterített asztalokat is fényképezhetett. Persze az eozin nippek, kisplasztikák és szobrok hozták az élménysorozat többi élvezetét....
85.000 Ft / 2 fő / 2 éjtől reggelivel