A templom 1741. és 1756. között épült barokk stílusban, melynek tervezője Vépi Máté volt. Berendezése rokokó, főoltára a Gyümölcshozó Boldogasszony-templomból került át.
Miután a Morzsa pékségből simán elhajtottak a Király utcában, bosszúból vagy bánatomban (mindegy) bementem a pont a Morzsa mellett álló templomba, mely sokkal vendégszeretőbb volt, mint az étterem. Itt aztán mások is ültek, rám is rám fért már egy kis ülés, felvonulni a Tettyére, meg onnan vissza, hát csak megpihen a jámbor utazó valami nyugodt helyen.
Templomokban pihengetni meg mindig intim öröm, felekezettől, vallástól függetlenül. Miután viszonylag sokan voltak ahhoz, hogy fényképezgetni szemtelenkedjek körbe, hát ezt is mellőztem valamennyire. Itt valaha egy mecset állt, ahogy Pécsett még pár helyen szintén, aztán annak köveiből építették ezt a templomot barokk stílusban a törökök távozása után. A pálosoké. Gyere be, ülj le te is, ha erre jársz!