Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Remek ebéd - apró hibákkal

Kormorán Étterem és Panzió PoroszlóKormorán Étterem és Panzió Poroszló a térképen

Kiváló 2016. májusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Évek óta járok keresztül Poroszlón, és mindig ránézek a Kormorán étteremre a kocsiból. Tegnap eljött a napja, hogy megálljunk, és kipróbáljuk a helyet.
Szinte telt ház van, ez már a parkolóban is látszik. Ez nem baj, szeretem, ha sokan vannak, mert előzetes utalás az étel minőségére. A főutak melletti éttermeket az utazók hamar kiismerik, ahol sok kocsi van, ott általában érdemes megállni. A teraszon választunk asztalt, a hely és a berendezés hangulatos, bár a fapadokon egy-egy párna talán elférne.
A 27 fokos hőmérséklet már a nyarat idézi, így másokhoz hasonlóan, kancsóban szervírozott házi limonádét kérünk jéggel, de jég még nincs, így az egyébként kiváló limonádé csak „pincehideg”. Kicsit bosszant a jég hiánya.
Az impozáns, elegáns és terjedelmes étlapot böngészve rögtön megakad a szemem a „Tiszai hal alaplé” nevű ételen. Mivel a halászat idén január óta tilos, a tiszai hal nem értelmezhető, de legalábbis megtévesztő, az alaplé nyilván tavi halakból készül. Feleségem megjegyzi, hogy az ételek angol leírásában is több hiba van. Ezzel mindketten túlesünk a szakmai beidegződéseinken, és olvasgatjuk tovább az étlapot. Számomra hatalmas előny, hogy nem kell hozzá a szemüvegem, mert az bizony a kocsiban maradt. A választék amúgy óriási, legalább négy-öt ételt is megkóstolnék.
Végül a kétszemélyes Kormorán tálat választjuk. Én elgondolkozom egy levesen is, de a felszolgáló gyakorlatilag lebeszél róla, mondván, bőséges az adag. Hiszek neki, leves törölve.
A tál az ebédidőhöz és a vendégszámhoz megfelelő idő alatt készül el, már első ránézésre látom, hogy nem fogunk bírni vele. Hannoveri sertésborda, grillezett csirkemell filé, rántott sajt, bakonyi harcsafilé… Természetesen köretekkel. Négy embernek is elég volna. Tévedés ne essék, nem vagyok egyszálbélű, az adag hatalmas. De nem csak ez az adag. Ahogy nézem a távozókat, szinte mindenki fehér dobozkában viszi az ebédje maradékát.
Maga az étel hibátlan, megfelelően fűszeres, omlós, szinte szégyellem, hogy nem tudom megenni. Természetesen mi is csomagoltatunk, mégpedig úgy a tál felét. Megvan a vacsoránk is. Így viszont jut hely egy desszertnek. A Kormoránvarázs nevű kelyhet kérjük. Gyümölcs, fagylalt, somlói, tejszínhab – mindez egyetlen kehelyben. Tényleg varázslat, ráadásul hihetetlenül jó.
Az étterem árfekvése teljesen baráti, sőt, az adagok nagyságához képest nagyon mérsékelt.
Összességében nagyon jól éreztük magunkat, a kezdeti apró hibákat az étel teljesen feledtette. Ezt az éttermet bárkinek merem ajánlani, de azért megjegyezném, hogy aki fogyókúrázik, az talán jobb, ha eleve fél adagot rendel…
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló

Kormorán Étterem és Panzió további értékelései

2023.09.24gyerekekkel
Kiváló
Érdemes jókor menni, vagy előre foglalni, mert a hely hatalmas terasza ellenére mindig teltház van. Sorbanállást is láttunk, de érdemes kivárni! A pincérek gyorsak, kedvesek, jókedélyűek, az ételek különlegesek, nagyon finomak,bármit kóstoltunk. A Poroszlón töltött nap alatt háromszor is itt...
2023.08.16barátokkal
Gyenge
Halételek: mélyfagyasztásból felengedett halszelet zsirban ázva, száraz pontyszelet, rízs kemény és ehetetlen, krumplipüré azott ragacs, liminádé csak cukros szörp... Mintha maradékot kaptunk volna.
2023.07.30gyerekekkel
Kiváló
Mindenkinek csak ajánlom az éttermet. Kedves gyors kiszolgálás. Finom ételek. Ilyen finom babgulyást még nem ettem! Rengetegen voltak, mégis gyorsan, pontosan, dolgoztak a pincérek. Le a kalappal mindegyikük előtt. Szakmailag, emberileg, kedvességben.
Népszerű szállások a környéken
Fűzfa Hotel és Pihenőpark Poroszló - Legjobb ár reggelivel
Legjobb ár reggelivel
2024.12.01-ig
Fűzfa Hotel és Pihenőpark Poroszló
96.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
56.244 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
68.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval