2026. március 17.barátokkal járt itt 55 EGYSZERŰEN, NAGYSZERŰ! Sokat hezitáltam, hogy megírjam e beszámolómat, a Szaletly vendéglő és kertről, mivel ezt már oly sokan megtették előttem és olyan sok jót írtak! De aztán láttam hogy az étterem követi és olvassa az értékeléseket s gondoltam megírom, ezzel is kifejezve elismerésemet! A 2026.
márciusi étterem hét alkalmával látogattunk el Hozzájuk és milyen jól tettük! Régóta szemeztem a hellyel, de mindig lemaradtam. Ám most végre sikerült! Az épületről, a környékről már mindent leírtak az előttem beszámolók,így azt én nem teszem, akit érdekel az itt-ott utána olvashat. Mivel az étterem hét keretében voltunk,így csak a szűkített étlapról írhatok. De arról csak a legjobbakat! Előételnek a Csibemáj mousse, hagyma textúrák, sumak -ot vállasztottam,míg a párom a Rántott mangalicacsülök-rillette, zelleres-burgonyás remulád, cider zsü-t kérte. Ezek mind mennyiségüket, mind minőségüket nézve tökéletes vállasztásnak minősültek! Sajnos nem vaqgyok 'igazi' gourmet,így az ételek kielemzését inkább rájuk hagynám, de olyan aki szeret finomakat, ízeseket enni,így nekem az ételek tökéletesen megfeleltek! Majd jött a főfogás, itt mind a ketten a Vörösboros kacsazúza pörkölt kakukkfüves fehér polentával, balzsamecetes shalottával-t rendeltük. Ez az étel az én ízlésemnek teljesen megfelelt! Volt ebbe minden,ízharmónia,lágy textúra,roppanos elem stb. :) de egyszerűen finom volt! s hozzá kért házi- kenyérrel (5*) öröm volt 'kitunkolni' a pörkölt utolsó cseppjét is! S most jött még a desszert: Fahéjas tejberizs, - Szaletly csokoládés marlenka,- Citromtart ,mind méltó befejezése volt lakománknak. Ja nem is mert a kért,finom, minőségi kávé tette fel a koronát. Még megemlíteném,hogy nem igazán szeretjük a zenés helyeket, ám itt olyan lágy, a vacsorázó vendégeket kiszolgáló élő- háttérzene szólt (nem lehetetlenné téve a beszélgetést),nemhogy nem zavart (5*), sőt ezzel is kellemessé téve az estét! Azt mondják,hogy az éttermek gyenge pontja, a mellékhelyiségek tisztasága, ám itt az is hibátlan volt! És végül, személyes érintettség miatt, az akadálymentességről: nekem mint mankóval ill. bottal közlekedőnek, nem okozott problémát a hely átjárhatósága! Köszönet érte sőt az egész estéért! Remélem még sokáig képesek működni, kívánok hozzá sok vendéget,akik között én is ott leszek!
2025. augusztus 22.a párjával járt itt 45 Mosonmagyaróvár hangulatos részén meghúzódó Aquasol Resort. A hotel Mosonmagyaróvár egyik legszebb részén Lucsonyban található, amely Magyaróvár várának tartozéka volt. Kezdem azzal, hogy gyerek mentes (korhatár:12 év, azt hiszem), ez számomra mindenképpen előny :) ! Kicsi, boutique hotel , közvetlen átjárással a strandra.
Bár rendelkezik saját medencével,ami a szobáktól pár lépés. De tényleg, olyan mintha magamnak építettem volna! :) A kert, a környezet nagyon ápolt, gondozott! Virág illat lengi be a környéket. rendelkezik egy kis prívát átriummal is, a délutáni kávézáshoz, a nyugodt olvasáshoz vagy az esti kártyapartihoz! a gyógy részleghez át kell sétálni a strandra, amit egy szépen leburkolt járdán tehetsz meg. Pár lépés és ott vagy a Flexum Thermal & spa részen. A reggelit elfogyaszthatod a hotel saját kis reggelizőjében, de a vacsorához át kell sétálni (5 perc) a Fő hotelba (Aqua Hotel Termálba) Bár a kedves, szolgálatkész személyzetnek köszönhetően át is kérheted a Resortba! Bár szerintem kár kihagyni, mert az egész olyan retro élmény(köszönhetően a sok cseh vendégnek) de a szállásra kifinomult, gondos tervezés alapján készült luxust mondanám fő jellemzőnek! Mindenképpen ajánlom! ! ! Én,mi még biztos visszatérünk!
2025. március 17.családjával járt itt 55 Mi a DiningCity Országos Étterem Hét keretében látogattuk meg 'aHely'-et! Az étterem kerti részét nem sikerült kiprobálnunk, a rossz idő miatt. Így kénytelenek vagyunk majd,az idő jobbra fordultával, visszatérni! :) De ezenkivül mindennel maximálisan elégedettek voltunk.
'aHely' hangulata (szerintem egy lakóhajóból lett átálakítva, ami 'aHely' környezetéhez, mivel üdülőpart a Duna mellett, nagyon illik,autentikus) és a kiszolgálás nagyon tetszett Az ételek az ízlésemnek megfelelőek voltak. Kellemes délutánt estét,pranzot, tölttötünk ott! Köszönjük! [moderálva - a szerk. ]
2025. január 17.egyedül járt itt 45 Csütörtök (2025. 01. 16) délután jártam ott, egyedül voltam a büfében. De én ezt szeretem! A helység már minden volt, de agyik se bírta soká. Amit azért sajnálok, volt itt pizzázó, gasztrobár, cigány-étterem stb. Na, de vissza a jelenlegi büféhez. A hely teljesen autentikus, amit az is jelez hogy semmilyen európai nyelven nem lehet szótérteni a felszolgáló (gondolom tulaj) hölggyel.
Az az de, mert van egy fordítós telefonja és azon keresztül tudtok vele kommunkálni, ha szükséges! Bár az étlapon magyarul is fent vannak az ételek+képpel! Ez nagyban megkönnyíti a rendelést. A hölgy egyébként nagyon kedves és segítőkész! Én tavaszi-, és nyári tekercset ettem,egy kis tésztával felturbózva. Bár a tekercsek az előételek közt vannak felírva, de gondoltam hogy elég lesz ,így délutáni uzsonnára. S nem is csalódtam. Egy komplett, kiadós fogást kaptam,Frissen sütve ill. készítve, saját mártogatós szósszal,zöldségekkel. Ittam melé egy jóféle teát( legalább 5-6 féle közül lehet választani. Haza is vittem egy currys rákot+rizzsel s így jóllakóttan és elégedetten távoztam. Igazán jó szívvel ajánlom a helyet, akik szeretnének 'igazi' vietnámi fogásoka t kipróbálni én még tavasszal biztis visszatérek!