Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Étterem teszt 98.- egyszerhasználatos

Savoyai Kastélyszálló étterme RáckeveSavoyai Kastélyszálló étterme Ráckeve a térképen

Átlagos 2016. októberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. október 31.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Lassan búcsút veszünk Ráckevétől, de még van egy tervezett program, amit még otthon elhatároztam. A születésnapomon a Kastély éttermében ebédelünk. Lőn.
A környezet csodálatos, erről 2 fotó. Nyáron nagy élmény lehet itt gyertyafényes vacsorát tartani. Az étterem eléggé eldugott, a pincében van, oldalt lehet lejutni. A pince igazodik a Kastély méretéhez, tehát igencsak méretes a terület. A berendezés nagyon hangulatos, de csak fényképen magával ragadó. Enyhe dohos illat érződik, ezt meg lehet szokni, amit nem, az a zaj. Erről később.
Asztalt foglaltunk, de választhatunk, van hely, ebédidőben kb negyed ház van.
Étlapot kapunk, rendelünk, a felszolgáló kifogástalanul udvarias, gyertyát gyújt, felveszi a rendelést. A tyukhúsleves gazdagon 14.percben meg is érkezik, egy teáscsészében. Itt is az az általános gond, hogy az étterem 2 deci levesen spórol. Kérés nélkül hozzá az erőspistát és száraz paprikát is a leveshez, ez piros pont. A leves kitűnő. Jó ízű, finom, csak roppant kevés 700 Ft ellenében. A főételre várva feltűnnek a gyenge pontok. Először is a zaj. A boltíves helyiség annyira visszhangzik, hogy a tőlünk, a 6-ik asztalnál ülők minden szavát halljuk. Másik gond: a méretből adódóan a konyha legalább 60 méterre van az asztaloktól. Az étteremben 16-an vagyunk 6 asztalnál, s minderre egyszál pincér jut. A szerencsétlen mire eljut a konyháig, elfelejti a rendelést. Én is így jártam, vegyes köret helyett csak sült krumplit kapok. A főétel a 45-ik percben érkezik meg, a krumpli régen kísűlt, eléggé fás, rizs meg nincs. Az adag korrekt, jó közepes, 2 szelet hús jár, amivel nem lehet borotválkozni, mint pár helyen, a húsadag benne van. Egyúttal rendelek sört is, ami nem akar megérkezni, ketten éppen fizetnek, 1 asztal még rendel. Messziről mutatom a poharat, becsületére legyen mondva, futva indul a sörért. Ezt az embert kilométerre kellene fizetni. Érdeklődik hogy ízlett a húsleves, milyen a halászlé? Teszi a dolgát, pedig a belét kiloholja.A nyolcadik asztalnál kisgyerek visong, rohangál, nagy a zaj. Érkezik a számla :8.800 Ft, hiába kastélyban ebédelünk! Egy sör 700 Ft, a leves szintén, a főétel 2.000. Eléggé borsos. Étkezési idő 70 perc.
Összegzés :
A hely karaktere és a környezet miatt sokan választják. Az ételek jóindulattal közepesek, még a kitűnő húslevesben sem volt véletlenül sem egy darab hús. A társam jobban járt, a halászlét bográcsban szolgálják fel, s az fél liter! A csirkemell adag s a köret, korrekt adag, de mire kiérkezett elhűlt, a krumpli fás lett. Italok hűtése jó. A személyzetet legutóbb rugdostam, joggal - a Csadran teszt- itt meg kell védenem. Amit ez az ember futkos itt egyszál magában az embertelen. Megértem hogy novemberben plusz egy embernek bér és jarulékterhe van. De ha a szálló vendégei is itt esznek, akkor ez a jóember feldobja a talpát a szezon végére. Teszi mindezt udvariasan, kedvesen érdeklődve az ételekről, hogy vagyunk megelégedve. Hát vele maximálisan. Az ételek minősége nem tükrözi az árát. Csodálatos környezet de azt nem lehet megenni.
Kastély ide vagy oda, 6.400 Ft-ért máshol 3 fogást eszünk.
Minősités :ajánlott,
egyszer ki lehet próbálni alapon
Értékelés : 7/10 pont csak a pincér miatt
[moderálva - a szerk.]
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (11)
Savoyai Kastélyszálló étterme Ráckeve - EgyébSavoyai Kastélyszálló étterme Ráckeve - EgyébSavoyai Kastélyszálló étterme Ráckeve - Külső képSavoyai Kastélyszálló étterme Ráckeve - BelsőSavoyai Kastélyszálló étterme Ráckeve - Külső képSavoyai Kastélyszálló étterme Ráckeve - EgyébSavoyai Kastélyszálló étterme Ráckeve - BelsőSavoyai Kastélyszálló étterme Ráckeve - BelsőSavoyai Kastélyszálló étterme Ráckeve - Étel/italSavoyai Kastélyszálló étterme Ráckeve - Étel/italSavoyai Kastélyszálló étterme Ráckeve - Étel/ital

Savoyai Kastélyszálló étterme további értékelései

2016.12.30családjával
Kiváló
A cím alapján a lányom 25. születésnapját tartottuk itt . Már a közeli éttermekben jártunk , és most egy különleges helyre szerettem volna Őt vinni . Sok jót hallottam az étteremről . Mondták , hogy svédasztalos ebédeltetés van , és kell ettől jobb ? Előtte körülnéztem a neten , és nagyon...
2016.09.24családjával
Kiváló
Isteni ízek jó hangulat szuper kiszolgálás. Imádok ide járni . Mindig friss ételek. Kert helység csodálatos, a kastély gyönyörű patinás.
2016.09.23családjával
Kiváló
Szuper helyszín, házias ételek,nagyon jó kiszolgálás.Az ételek választéka pazar,ezen felül bármit elkészítenek kívánság szerint.
Népszerű szállások a környéken
Duna Relax Hotel Ráckeve - Relax Wellness Félpanzióval - teljes előrefizetéssel
Relax Wellness Félpanzióval - teljes előrefizetéssel
2024.12.24-ig
Duna Relax Hotel Ráckeve
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Visegrád - Tavaszi kedvezményes ajánlat
Tavaszi kedvezményes ajánlat
2024.06.15-ig
Hotel Visegrád
96.048 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval