Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Őshonos állatok parkja

Salföldi Major SalföldSalföldi Major Salföld a térképen

Érdekes 2018. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2018. november 18.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Két alkalommal jártam itt, először a munkatársaimmal céges kirándulás keretében a Balaton-felvidéken jártunk és a majort is megnéztük a kollégákkal, majd a családdal, gyerekekkel jöttünk ide Tapolcáról.
Ingyenes parkolás közvetlenül a bejáratnál lehetséges. Csak jó időben, de nem kánikulában érdemes ide jönni, mivel esővédett, illetve árnyékos helyek nem igazán vannak, a park szinte teljes része szabad terület.
A park az őshonos magyar állatokat mutatja be: szamár, szürkemarha, bivaly, mangalica, rackajuh, lovak, pásztorkutyák, valamint a baromfiudvarban mindenféle házi szárnyas. Voltak egészen szelíd állatok, akik odajöttek a kerítéshez, és meg lehetett őket simogatni. Érdemes vinni a patásoknak való eleséget, répát, almát, mert helyben ilyesmit nem árusítanak, viszont az állatok örömmel fogyasztják és persze bajuk sem lesz tőle.
Elvileg van lehetőség pónilovaglásra, illetve lovasbemutató is szerepel a programban, de ottjártunkkor ezek egyike sem volt elérhető, a lovaskocsira lehetett volna felülni egy kis sétakocsikázásra, de ezt érdeklődés hiányában kihagytuk.
A mezőgazdasági gépek bemutatója nem igazán kötötte le a gyerekek figyelmét, viszont a gyógynövénykert tetszett nekik lehetett szagolgatni az éppen virágzó növényeket. A bejárat melletti kis játszótéren állatos figurákra is fel lehet ülni, ez is tetszett a gyerekeknek. Van pár pad, ahol le lehet ülni, pihenni, falatozni. Ahogy az előző értékelő is írta, mi is magunkkal hozott ételt ettünk, mert itt nem igazán találtunk számunkra szimpatikus fogásokat.
A major a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kezelésében áll, így a nemzeti parkos pecsétgyűjtő és kedvezményt adó füzetet itt is lehetett használni.
A felnőtt jegy 600 Ft, a gyerek 400 Ft, családi jegyet nem árusítanak.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (11)
Salföldi Major Salföld - Salföldi Major Salföld - Salföldi Major Salföld - Salföldi Major Salföld - Salföldi Major Salföld - Salföldi Major Salföld - Salföldi Major Salföld - Salföldi Major Salföld - Salföldi Major Salföld - Salföldi Major Salföld - Salföldi Major Salföld -

Salföldi Major további értékelései

2021.09.09gyerekekkel
Kihagyhatatlan
Kétszer jártam ezen a szuper helyen. Először egyedül, majd pár év múlva a kislányommal és férjemmel voltunk itt . Szerintem nagyon klassz turistalátványosság , ami kisgyermekes családoknak ideális kirándulóhely. :) A Balatonhoz nagyon közel van. Vannak cuki állatkák. :) Aki egy könnyed kis...
2019.10.07barátokkal
Kihagyhatatlan
Azt hiszem, a kezdetek kezdete óta ismerem. Mióta létezik. Természetvédelmi major, a magyar állatok bemutatóhelye. Vannak/voltak állatok, amelyek viszonylagos szabadságban kóborolhatnak itt, egy zártabb területen szamarak vagy juhok, és persze vannak elítéltek is, zárt kis ketrecekben. Az útról a...
2018.11.11kollégákkal
Átlagos
Csoportos kiránduláson voltunk itt. A major célja nemes: bemutatni az ősi magyar állatfajtákat. Kutyáktól lovakig sok-sok állat van. A tartási körülményeik már hagynak némi kívánnivalót... Mintha nem lenne elég kapacitás a rendben tartásukhoz. Mezőgazdasági eszközök, hintók, kocsik is vannak...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Bonvino Badacsony - Kedvezményes 3 éjszakás ajánlat
Kedvezményes 3 éjszakás ajánlat
2026.03.31-ig
Hotel Bonvino Badacsony
111.900 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval