Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pazar látvány - festői környezetben.

Salgó vára SalgótarjánSalgó vára Salgótarján a térképen

Kihagyhatatlan 2022. februárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. február 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Jó 5 éve voltam Salgó várában, így itt volt az ideje egy újabb túrának.
Mondjuk, túra túlzás, mert a parkolótól nincs vészes messzeségben. KB. fele útnál pihenő is ki van alakítva, nyársalni is lehet. Mi 5-en voltunk+ egy 30 kilós kutya, aki szintén élvezte a kirándulást. Sok kutyussal találkozhatott,
Kifejezetten meglepődtünk, hogy nagy szél, mínusz 3 fok ellenére, igen sok kirándulóval futottunk össze, Utolsó 300 méter elég meredek, köves, kijárt, Meg a kutyákra is figyelni kellett az éles kövek mellett. Nedves-havas időben fokozott figyelem kell! Esőben növényzetre lépni, kifejezetten rossz ötlet. Szegény lány is gurult a lejtől lefelé/Szerencsére nem lett baja!.
650 méteres magasságig megy a vár. Körülötte rengeteg erdő. Mikroklímája van. Napfogyatkozáskor határozottan hideg lett, ahogy beborult. Egy volt barátnőm festőállványát sem volt egyszerű felcipelni, mert hiába indultunk itthonról napsütésben, 20 perc múlva leszakadt az eső - 30 fokos melegben.. Pára-felhők könnyen betakarhatják a várat.
Lakótoronyból is pazar, elképesztő a kilátás. Tátráig simán ellátni, vagy Somoskői vár, Karancs, Salgótarján, vagy végtelennek tűnő erdők.. Elég szépen letisztították a várat. Viszont a fából készült lépcsők viseltesek, figyelni nem árt, de mindenhol kapaszkodó segít.
Parkoló mellett büfé. Diáktáborok szállásai, de magánszállások is lehetnek. Salgó Hotel is gyönyörű környezetben. Eresztvényi látogatóközpontot is szépen megcsinálták.Talán Edelweiss sört is csapolnak. Közelben bazaltömlés, Boszorkánykő, Somosi vár, Medves-Fennsík, sok forrás, tanösvény.
Őszintén ajánlani tudom a helyet!
Egy dolgot nem értettem. Lefelé, már erősen esett a hó, de szemetesekkel nem találkoztunk. Lehet, csak téli idő miatt, de 5 éve több is volt, és ez elengedhetetlen a kellemes kirándulásokhoz.
Milyennek találod ezt az értékelést?

Salgó vára további értékelései

2024.01.27barátokkal
Érdekes
Kellemes turával, szép kilátással jutalmazott meg . Szépen rendbe tették, felújitották.
2023.01.14a párjával
Érdekes
Ma Fülek és Somoskő után Salgó várát vettük be. Hál'Istennek ezek a várak csak pár kilométerre vannak egymástól. A vicces államhatár meg olyan, hogy a somoskői vár a túloldalán felszik, a falu meg ezen az oldalon, szóval, így az országhatáron belül meghúzott kötelmek miatt az a vár nem kerülhet...
2016.07.29barátokkal
Átlagos
Magas, köves, vizes úton,baktattunk felfelé. A magas páratartalom,sem kedvezett dohányos tüdőmnek. A várból a lakótorony az, ami viszonylag épségben, megmaradt.Az áthevült testünknek,enyhülést adott, a váron át-át söprő szél.Érdekesség: Szemben található Somoskő vára.Megcsodáltuk, innen fentről,...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
87.824 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - A Mátra felfedezése a legjobb áron
A Mátra felfedezése a legjobb áron
2026.04.12-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
105.426 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval