Kazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom

városi Múzeum közül
Kategória
Múzeum
Kazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom
Kazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - SzéphalomKazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom
12 fotó

Kazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom bemutatkozása

A magyar nyelvújítás vezéralakjának egykori lakhelyét és a család sírkertjét tíz- és tízezrek keresik fel évente. Valóságos zarándokhely, ahová szerte a világból érkeznek látogatók. A hely szelleme, a "colour locale" az abaúji és zempléni vidék legismertebb és legkedveltebb idegenforgalmi központjává tette.

2 vendég értékelése alapján

50%
Érdekes
50%
Kihagyható
Időpazarlás

2 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Hunor Vendégház Sátoraljaújhely - Napi árak
Park Hotel Sóstó Nyíregyháza
72.380 Ft / 2 fő / 2 éjtől büféreggelivel

Kazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom vélemények

2063
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 1057 városban járt márFelfedező - 3342 helyen első értékelőNépszerű író - 317 hasznos szavazat12 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 68296 feltöltött kép
Érdekes 2024. május 19.egyedül járt itt
Mondjuk ezt a helyet alaposan átrendezték, és már nem tetszik annyira, mint régen. Nem tudom, mintha kihordták volna belőle azt, ami miatt tetszett. Ezt a csarnokot az Akadémia által gyűjtött pénzből építették a nagy magyar író és nyelvész egykori házának helyére, ráadásul Ybl Miklós az alkotója.
Kazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom - BelsőKazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom - BelsőKazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom - BelsőKazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom - Külső képKazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom - Külső képKazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom - Külső képKazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom - Külső képKazinczy Ferenc Emlékcsarnok Sátoraljaújhely - Széphalom - Belső
Még több kép (5 db) >>
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.