Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Fagyi kavalkád

Menta Terasz SiófokMenta Terasz Siófok a térképen

Kiváló 2023. májusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2024. március 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Siófokról jöttünk át egy megállót a vonattal Balatonszéplak-felsőre, ami szintén Siófok közigazgatási területén beül fekszik, hogy megnézzük a Fordított házat, ami nagyon tetszett az egész családnak. Ha már ilyen "óriási" túrát tettünk - kb. 5 perc vonattal -, feltétlenül meg szerettük volna magunkat jutalmazni egy fagyizással is, amelyre alkalmas helyszín itt találtunk. Az állomásról a google térkép igazított minket irányba, ez a fagyizó nem szerepelt még az ittjartam.hu adatbázisában.
Egy új helynek vagy legalábbis felújítottnak látszott, egy kis kioszk kibővítve terasszal, mindez vintage hangulatban, fiatalos, talán a Balaton vizére utaló kék és fehér színbe öltöztetve. Nagyon finom fagylaltot készítenek, több gombóccal ettünk, tölcsérbe, színes édestölcsérbe és tálkába is, valamint, díszítést, cukorszórást, Rolettit is kértünk. A kiírás szerint a gombóc mérete csak 4 dkg, de nem mérték le, és szemre egyáltalán nem tűnt kicsinek a gombóc, sőt! Degresszív árazást alkalmazva, ha valaki csak 1 gombócos fagyit kér, az 550 Ft, ha azonban 2 vagy 3 gombócosat. akkor 500 Ft-ra csökken a gombóc ára. Cukor- és laktózmentes fagyijuk is van, többféle ízben, a feliratok egyértelműen jelzik (CM, LM, GM).
Kóstoltunk cukor- és laktózmentes fahéjat és mangót, "normál" epret, epres sajttortát, szedret, citromot, trópusi gyümölcsöket, sárkánygyümölcsöt, egyik lányom a robbanócukrosat is bevállalt. A sajttorta volt egyedül kevéssé sikerült, a többi íz bejött nekünk.
Én még bedobtam a fagyi mellé egy eszpresszót is (650 Ft), az is korrekt, finom volt.
Ha erre jártok, egyértelműen ajánlom a Menta Teraszt!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (12)
Menta Terasz Siófok - Külső képMenta Terasz Siófok - Étel/italMenta Terasz Siófok - Étel/italMenta Terasz Siófok - Étlap/itallapMenta Terasz Siófok - Étel/italMenta Terasz Siófok - Étel/italMenta Terasz Siófok - BelsőMenta Terasz Siófok - BelsőMenta Terasz Siófok - Étel/italMenta Terasz Siófok - Étel/italMenta Terasz Siófok - Étel/italMenta Terasz Siófok - Étel/ital
Népszerű szállások a környéken
Villa 55 & Pool Siófok - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
05.01-09.20.
Villa 55 & Pool Siófok
60.000 Ft / 6 fő / éj-től ellátás nélkül
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval