Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Családi túra csapatosan

Jegenye-völgyi vízesés SolymárJegenye-völgyi vízesés Solymár a térképen

Kihagyhatatlan 2022. áprilisban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. július 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Kirándulástippek oldalról vettük az ötletet, hogy hová mehetnénk el hétvégén egy kisebb túrázásra, ami könnyen, gyorsan elérhető, nem túl megerőltető, de mégis érdekes lehet gyerekekkel, s így találtuk meg ezt az útvonalat. A solymári várdomb (Szarkavár) lábánál parkoltuk le az autót (ahol van WC, mosdó), majd innen sétáltunk be a kijelölt túra útvonalon. A turista térképeken Alsó-Jegenye-völgy, Paprikás-patak völgye, Alsó-Patak-hegy, Rózsika-forrás néven is megtaláljuk a helyszínt, ez mind itt van egy környéken. Innen, ebből az irányból elég sokat kellett gyalogolni a vízesésig, de szerintem nem volt rossz. Közben minden irányba rengeteg gyerekes családdal találkoztunk, nagyon népszerű a hely.
Bár nem gondoltam volna, de ez a Budai-hegység legnagyobb vízesése a maga 4-5 méteres sziklalépcsőjével.
Az az érdekessége még, hogy egykor itt kiépítettek egy kis fürdőt is, ennek rozoga nyomai az épített kőfal az 1930-as évekből. (Strandfürdő már sehol mostanra).

Másik oldalról, ahonnan lényegesen közelebb van a vízesés, ha a Hidegkúti út végén, Budapest és Solymár határán, a Shell kútnál parkoljuk le az autót. Innen akár busszal is megközelíthető a 64-es és a 164-es busszal, a megállója a benzinkútnál van.

Összegezve, egy kellemes, laza kis családi túra, de hétvégén tömegre kell számítani jó időben.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (13)
Jegenye-völgyi vízesés Solymár - EgyébJegenye-völgyi vízesés Solymár - EgyébJegenye-völgyi vízesés Solymár - EgyébJegenye-völgyi vízesés Solymár - EgyébJegenye-völgyi vízesés Solymár - EgyébJegenye-völgyi vízesés Solymár - EgyébJegenye-völgyi vízesés Solymár - EgyébJegenye-völgyi vízesés Solymár - EgyébJegenye-völgyi vízesés Solymár - EgyébJegenye-völgyi vízesés Solymár - EgyébJegenye-völgyi vízesés Solymár - EgyébJegenye-völgyi vízesés Solymár - EgyébJegenye-völgyi vízesés Solymár - Egyéb

Jegenye-völgyi vízesés további értékelései

2023.03.30egyedül
Kihagyhatatlan
Egy kb fél orás séta után sikerült megtalálnom.A túra útvonal mentén gyönyörű és érdekes kepzodnények találhatóak. Mindenkinek ajánlom aki szereti a természetet.
2022.05.03egyedül
Érdekes
Az oldal adta a tippet, én meg meglátogattam. A Solymár határában lévő Shell-kútnál célszerű leparkolni az autót, ha azzal jöttél, és az út túldalán belevágni a vadonba. Valójában nem egy nagy túra, elég szépen távolodik az erdei út a zajostól, tekeredik a patak, mint a kígyó, valóban hangulatos...
Népszerű szállások a környéken
Klebelsberg Kastély Budapest - Budapesti feltöltődés
Budapesti feltöltődés
2025.01.02-ig
Klebelsberg Kastély Budapest
68.220 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval