Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csak egy kicsi hiányzik a kiválóhoz

Rókalyuk Étterem és Söröző SopronRókalyuk Étterem és Söröző Sopron a térképen

2017. februárban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2017. február 19.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Soproni túránkon kerestünk egy helyet, ahová beülhetünk ebédelni. Ezúttal a belvárosban portyáztunk, és beültünk a rókalyukba.
Talán a hely házigazdája (?) kedvesen beinvitált bennünket, mivel nem volt foglalásunk, ezért szabad asztalt mutatott. A pincébe egy gyönyörű asztalosmunkával készült lépcsőn lehet lemenni, ámbár a plafon fejre veszélyes. Szépen berendezett, nem túl csicsás belső, viszonylag kényelmes ülőhelyek várják az éhes pocakokat. A világítás "erőssége" a romantikus hangulatra van hangolva, az asztalon meggyújtott teamécses már inkább giccses, felesleges. Sajnos egy kis dohszag érződik a pincében, illetve a minimális penészt csak az avatott, kukacoskodó vendégek veszik észre. Helyi sajátosság a klímával történő fűtés. A mellékhelyiség tiszta, kéztörlő és szárító áll rendelkezésre, a burkolat nem passzol az egyébként igényes belsőhöz.
Mind a tulajdonos, mind a pincérek kedvesek voltak, sőt érdeklődtek az ételek minőségéről. Kétféle turistacsalogató menüből választottunk, mindkettő három fogást tartalmazott. Húsleves gazdagon, nagyon finom húscafatokkal, szépen, egyenletesen szelt friss zöldségekkel, jól ízesítve. Csirkefalatok tökmagbundában, salátaágyon nagyon jól nézett ki, akkora adag volt, hogy nagyétkű fiam nem bírta megenni. Szerény, ámde kissé gourmand személyem szűzérmét választott rózsabors mártással, tagliettével. Isteni finom volt. Még soha nem ettem rózsaborsot, így egészben elrágva kissé mustármag érzete volt, persze más ízkarakterrel.
Desszertnek almásrétes, vaníliafagylaltal, illetve somlói galuska került felszolgálásra. Igényesen volt díszítve mindkettő, a somlói ráadásul különleges desszerttányéron. De aki a mandulaszelet alkalmazását kitalálta azt agyon tudnám verni. Kár volt rászórni a Somlóimra. A Somlóiról tudok bővebben nyilatkozni, mivel azt fogyasztottam. Három gombócból állt, gombóconként külön-külön összeállítva a tészta, mellette három nyomás tejszínhab.
Nem szaporítom tovább a szót. Ajánlom a helyet másoknak, legközelebb is szívesen ellátogatunk ide. Tényleg csak egy minimális hiányzik a kiválóhoz.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló

Rókalyuk Étterem és Söröző további értékelései

2017.09.28a párjával
Kiváló
Idegenként érkeztünk a városba.Sok étterem kínálatát megnéztük,és ide tettük a voksunkat.Tetszett hogy van menü is az étlapjuk mellett.Kívülről is rendezettnek tűnt,bent egy kellemes légkör fogadott minket.Az ételek finomak és kiadósak voltak.Nagyon kedves kiszolgálásban volt részünk,az árak...
2017.08.16családjával
Kiváló
Ha Sopronban megfordulunk, akkor ide mindig elmegyünk, mert különleges hangulata van az étteremnek. Tényleg olyan, mint egy rókalyuk. Az ételek finomak, a kiszolgálás elfogadható, az árak nem eltúlzottak. A hely a belváros szívében található, sétányi közelségben a legfontosabb látnivalóktól....
2017.05.06a párjával
Kiváló
Abszolut központi helyen könnyen megtalálható.Szuper hely,annyira örülök,hogy felfedeztük a párommal ezt a helyet.Kihagyhatatlan,gratulálok a megálmodójának!Az ételek is rendben voltak!Szívből ajánlom.Minket télen ez a hely nagyon jól eső melegséggel töltött el:-)Árak tekintetében átlagos hely.
Népszerű szállások a környéken
Civitas Hotel Sopron - Napi ár reggelivel
Napi ár reggelivel
2025.01.03-ig
Civitas Hotel Sopron
31.114 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd? - Wellness csobbanás előfoglalással
Wellness csobbanás előfoglalással
2025.04.23-ig
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd?
129.360 Ft / 2 fő / 3 éj-től all inclusive ellátással