Szentháromság szobor Sülysáp

Szentháromság szobor SülysápSzentháromság szobor Sülysáp
Szentháromság szobor SülysápSzentháromság szobor Sülysáp
6 fotó

Szentháromság szobor Sülysáp bemutatkozása

A barokk stílusú szobrot Sőtér Éva, a település birtokos családjának tagja állíttatta a 18. század második felében. A szobor a Szent István templom mellett áll.

2 vendég értékelése alapján

50%
Érdekes
50%
Kihagyható
Időpazarlás
Érdekes

2 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Termál Hotel Vesta Tápiószecső - Október 23.
Termál Hotel Vesta Tápiószecső
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Hotel Narád Park Mátraszentimre
Főnix Wellness Resort Nógrádgárdony - Karácsony
Főnix Wellness Resort Nógrádgárdony

Szentháromság szobor Sülysáp vélemények

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 935 városban járt márFelfedező - 2940 helyen első értékelőNépszerű író - 316 hasznos szavazat11 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 59235 feltöltött kép
Átlagos 2025. június 2.egyedül járt itt
Ok, ha már itt szerepel, hát én is megnéztem. Valahol azt olvastam, hogy milyen ritkaság, hogy temető, templom és szentháromság együtt, egyhelyen található. Hát ez még soha nem jutott az eszembe. De ha így van, hát akkor ritkaságot láttam.
Szentháromság szobor Sülysáp - EgyébSzentháromság szobor Sülysáp - EgyébSzentháromság szobor Sülysáp - EgyébSzentháromság szobor Sülysáp - Külső kép
Még több kép (1 db) >>
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 263 városban járt márFelfedező - 328 helyen első értékelőNépszerű író - 29 hasznos szavazat9 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 2684 feltöltött kép
Kihagyhatatlan 2025. május 26.a párjával járt itt
A Szentháromság szobrot 1799-ben a Hevessy-kastély kertjében állították fel egy platánfa alá. A múlt század 50-es éveiben sportpályát építettek, így került a szobor a mai helyére a Szent István templom mellé. A Szentháromság szoborcsoport: jobbról az Atya, balról a keresztet tartó Krisztus, felettük a Szentlélek galambja, a törzsön pedig szentek domborművei láthatóak. Nagyon szép az egész szobor!
Szentháromság szobor Sülysáp - EgyébSzentháromság szobor Sülysáp - Egyéb