Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A szabadságharc emlékezete

Várcsárda SümegVárcsárda Sümeg a térképen

2016. augusztusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2017. május 31.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az impozáns sümegi vár és várhegy lábánál található magyaros hangulatú csárda, a Kapitány Hotel mögött, tágas saját parkolóval (amelyet szezonban külön lekerítenek az étterem vendégeinek és parkolóőr is van).
Úgy hallottam, ugyanahhoz a tulajdonosi körhöz tartozik a Csárda is, mint a Hotel és a Vár. Tágas porta, sok asztal kint és bent is. Az épület több évszázados múltra tekint vissza, egykoron Kisfaludy Mór 1948-as honvéd alezredes otthona és birtoka volt itt. A név is őrzi emlékét: Kisfaludy kert, de az étlap bevezetőjében is tisztességesen megemlékeznek róla.
Családi ebéden jártunk itt, több generáció, gyerekek is. Az étlapon főleg magyaros, laktató ételek szerepelnek, kellően széles választékban. Néhány lazább saláta szerepel rajta, de a vegetáriánusok, speciális diétán lévők itt egy kicsit bajban lehetnek a választásnál.
Az árak - főleg ebben a régióban - magasak, amúgy fővárosi érfekvéshez képest nem, és bár a helyszín valóban illusztris, de a konyha ehhez a szinthez nem tudott felnőni. A főételek árai szerintem elfogadhatóak, de az "egyebek", a levesek, a köret és a savanyúság túlárazott. Példaképpen elég nehezen értelmezhető, hogy egy adag tejfölben vagy ketchupben mi kerülhet 280 Ft-ba? Vagy egy csalamádé 590 Ft-ért?
2 féle vegyestáluk van, 2 és 4 személyes, parktikum miatt ezt váalsztottuk, a 4 személyes Kisfaludy lakomáját (libacomb, cigánypecsenye, rántott harcsa, töltött csirkemell Csárdagazda módra) kb. 9000 Ft-ért. Nem spóroltak a húsokkal, nem követték el azt a sok helyütt alkalmazott trükköt, hogy a köretekkel töltsék fel a tál 3/4-ét. Levesekből húslevest, gulyást, bablevest ettünk, a levesekben jobb a hely, mint a főételben.
Mivel a várban és a hotelben is rengeteg kisgyerekes család fordul meg, én hiányoltam a gyerekmenüt és a gyerekek kedvére való ételeket. A desszert kínálat szegényes, csak palacsinta, vanília fagylalt (bolti dobozos) és rétes volt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:

Várcsárda további értékelései

2023.03.20a párjával
Kiváló
Hosszú séta után tértünk be egy forró levesre a Várcsárdába. NAgyon hangulatos hely a Sümegi vár alatt. Nem akartunk mást enni, mert a szállásunkon volt vacsorán. De több lett egy palacsintával. Nagyon kedves személyzet. Finom ételek, megfelelő adag. Jó az ár érték arány. Hangulatos a kinti része...
2022.07.08a párjával
Az eddigi nyár talán legforróbb napján tértünk be ide. Maga a hely elhelyezkedése és hangulata kiváló. Élőzene szólt, tisztaság és szép árnyas ligetben helyezkedik el a külső rész. Az ételek ára a II. osztálynak megfelelő, nem veszélyes, és az ételek mennyisége és minősége is kifogástalan......az...
2022.06.24gyerekekkel
Kiváló
A vár megtekintése után, kézenfekvőnek tűnt, hogy a Várcsárdában ebédeljünk. Az árak kicsit magasabbak, de nem vészesen. Kedves kiszolgálás, minőségi ételek. Mindenféle fizetési lehetőség.
Népszerű szállások a környéken
JOKER Party House Sümeg - Napi árak
Napi árak
2024.10.01-ig
JOKER Party House Sümeg
509.000 Ft / 16 fő / éj-től ellátás nélkül
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2024.06.03-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
81.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval