2025. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2025. október 30.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az Emmarozs pékség kb. 5 évvel ezelőtt alakult meg Szegeden egy személyes ötlet és elhatározás alapján, mára hatalmas népszerűségnek és elismertségnek örvendenek, s már 4 egységük működik a Tisza-parti városban. A Mérey utcában lévő kávézójuk csupán pár lépésre volt szegedi szállásunktól, így adta magát, hogy szombaton délelőtt ott kezdjük meg a napot. Rajtunk kívül nagyon sokan mások is ugyanezt tervezték aznapra, ugyanis akkora tömeg fogadott bennünket, hogy a sor a bejáraton kívül, az utcán kígyózott. Pedig nagy az alapterület bent, elég sok asztallal, és végig terasz is van a járdán. Kiváló kézműves kenyerek és péksütemények, szendvicsek, reggeli ételek, kávé, tea, sütemények, mindez szerepel a gazdag kínálatban. Még kézműves sört is tartanak (Szent András). Rendelni az első pultnál kell, utána fizetni a kasszánál, majd kihozzák az ételt az asztalunkhoz. Hétvégén mindenképpen érdemes asztalt foglalni. Van futáros kiszállítási szolgáltatás is náluk.
Finom illatok lengik be a teret, a termékek csodásak, a kávé is kitűnő. Árak tekintetében a budapestinél kedvezőbb, de azért nem olcsó. A minőséget meg kell fizetni itt is. A reggeli ételek közül kértünk klasszikus omlettet (2190 Ft/4 tojásból), sült kolbászt (1490 Ft), hozzá a már dicsért remek kovászos kenyér érkezett, valamint némi friss saláta. A kovászos óriáskifli 390 Ft. A latte 1290 Ft, a limonádé 1490 Ft. Nincs kötelező szervizdíj. Mivel akadt egy kis kavarodás a várakozás és az asztalfoglalás körül, a legtűzrőlpattantabb alkalmazott lány hozott nekünk ajándékként kárpótlásul egy Pastel de Natát - a portugál édesség az egyik kedvencem, vajon honnan tudta?, valamint egy szilvás papucsot, szintén kedvenc! A reggeli étlapon szerepelnek francia klasszikusok úm. Croque Madame és Croque Monsieur, quiche, panini, bundás kenyér, többféle toast, Eggs Benedict, saláták. Ebédidőben brunch menüvel bővül a kínálat. De van angol reggeli és hot dog is. Kétségtelenül 5 pontos hely, nagyon jó volt itt lenni, itt enni.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()