Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Jó hamburgerező remek sörökkel

Kapca Kávézó-Bisztró SzegedKapca Kávézó-Bisztró Szeged a térképen

2016. májusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2016. május 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Kapca nevű kézműves hamburgerezőt hosszú ideig csak a világhálón követtem, de a minap végre sikerült ide is eljutni állhatatosságunknak köszönhetően. Midőn délelőtt Szegedre érkezvén leparkoltuk a közelben az autót, nem volt még nyitva a hely, a borfesztivál után, estefelé viszont már szinte tele volt hangulatos kerthelység. Mi más lenne ez, mint a minőség diadala? A Rákóczi utcának az átmenő forgalma igen kicsi, ide céltudatosan jönnek a vendégek. És jönnek.
Kiszolgálás kedves, közvetlen, felkészült, a pultosok érdemi válaszokat adnak érdeklődő kérdésekre, legyen szó sörről vagy hamburgerről. Mert bizony itt a sörválaszték is komoly, egy minőségi söröző is megirigyelheti a szortimentet. Nem is annyira annak szélességét, hanem inkább a minőségét. Hedon, Monyó, Mad Scientist, Rothbeer, Kapucinus – s mindezek mellett Igazi Csíki Sör. S hogy a témánál maradjunk: az új kézműves sörfőző sztár a Mad Scientist valamint a szintén kiemelkedő Monyó versenyre kelt egymással, mindketten készítettek egy-egy gyümölcsös India Pale Ale-t, a Monyó áfonyásat, a M.S. mangósat. Mindkét sör palackos formában kapható volt e helyütt, de tartanak izgalmas tételeket csapon is. Jómagam ezek közül választottam, egy megunhatatlan slágersört, a Rothbeer Távoli galaxisát.
Rendeltünk egy hamburgert is, mely nem volt olcsó, az alapjáratú a hozzá adott burgonyakörettel és salátával 1800 ft, viszont remek, olyan amilyennek lennie kell. A zsemlét és a dicséretes módon kacsazsírban sült krumplit lehetne még tökéletesíteni viszont a burger lelke, a húspogácsa remek, szaftos, jó ízű. A hamburger mellé adott Heinz ízesítők helyett jobban örvendtünk volna a Chilion vagy a Sárréti chilifarm készítményeinek, de talán e téren is előrébb lépnek majd.
A kerthelység hangulata megnyerő, a klezmer zenéről le tudtunk volna mondani, de hát ízlések és pofonok. Ki tudja, megeshet, hogy legközelebb jazz vagy blues fog szólni. Mert hogy lesz legközelebb, az úgyszólván bizonyos.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (8)
Kapca Kávézó-Bisztró Szeged - BelsőKapca Kávézó-Bisztró Szeged - BelsőKapca Kávézó-Bisztró Szeged - BelsőKapca Kávézó-Bisztró Szeged - Étlap/itallapKapca Kávézó-Bisztró Szeged - Étlap/itallapKapca Kávézó-Bisztró Szeged - Étlap/itallapKapca Kávézó-Bisztró Szeged - Külső képKapca Kávézó-Bisztró Szeged - Étel/ital

Kapca Kávézó-Bisztró további értékelései

2019.02.27kollégákkal
Átlagos
Ittjartam.hu egyik gasztro-királya javasolta ezt a vendéglátó helyet Szegeden. Mivel útba esett a vasútállomás felé, ezt útba is ejtettük. Alapvetően fiatalok számára kialakított bisztró, söröző, társasági tér, baráti iszogatásokra, beszélgetésekre. Elég nagy a kerthelyiség, itt éppen csapatos...
2018.08.22a párjával
Gyenge
A kiszolgálással nincs probléma. De a kaja az nagyon drága volt és abszolut semmi íze nem volt a hamburgereknek!a választék nagyon gyér volt! Nem ajánlom senkinek!
2016.09.01gyerekekkel
Kiváló
Visszatértünk a helyre, amelyet először nem igazán bírtunk gyomorral (elképesztő adagok), és hát megint az étel győzött. A limonádék jók voltak, de semmi különleges, hamburgerek viszont...elképesztően finomak vootak, a hús, a buci, a szósz, a colesaw mind nagyon rendben voltak. Kértünk egy...
Népszerű szállások a környéken
Tisza Hotel Szeged - Napi ár reggelivel
Napi ár reggelivel
2025.01.02-ig
Tisza Hotel Szeged
24.390 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Kedvezményes ár félpanzióval
Kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
99.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval