Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Végre egy igazi 5x5 szívecskés hely

Kárpátia Borház SzegedKárpátia Borház Szeged a térképen

Kiváló 2020. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2020. október 9.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egyik szemem sír, a másik nevet. Ha három szemem lenne, kettő nevetne. Az egykori Palánk borozót nagyon kedveltem, de borbár, ami a helyén nyílt, az még inkább meggyőző.
Kárpátia borház néven a Kárpát medencében készített kiváló magyar borokat kóstolhatunk, kiváló borászoktól, pazar környezetben, nagyon kedves kiszolgálás mellett.
A palackos választék szaküzlethez méltó, emellett közel húsz bort mérnek ki, a Felvidéket Geönczeöl Attila valamint a Kasnyik pince képviseli, Délvidéket Maurer Oszkár, a tágan értelmezett Erdélyt az anyaországban 2018-ban az Év bortermelőjének választott Balla Géza és a Nachbil pincészet, Belső-Magyarországot pedig az Aegidius Egerből, Borbély Tamás Badacsonyból, a Szent Benedek Tokajból valamint a kiskőrösi Szentpéteri pince.
Erénye a borháznak, hogy a borkóstolást helyezi előtérbe, országos szinten kevés egység akad, ahol fél decire is kimérnek borokat, itt valamennyi bontott borból kínálnak kóstoló-adagot. Borkorcsolyaként Kárpátia tálat rendelhetünk, a kisebbik mindössze 990 forintba kerül, rajta szőlő, mandula, háromféle sajt, tepertős zsír és kenyér található.
Jómagam a fehérborokat kóstoltam végig – öt tételt –, a számla alig volt több, mint 1500 forint, a fél decis tételek ára 160 és 500 forint között mozog.
Csodás élmény volt a Kárpátia borház, meglátogatását javaslom mindenkinek, aki borszeretőként a Napfény Városába utazik.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (4)
Kárpátia Borház Szeged - Külső képKárpátia Borház Szeged - Külső képKárpátia Borház Szeged - EgyébKárpátia Borház Szeged - Belső
Népszerű szállások a környéken
Tisza Hotel Szeged - Napi ár reggelivel
Napi ár reggelivel
2025.01.02-ig
Tisza Hotel Szeged
21.951 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Kedvezményes ár félpanzióval
Kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval