Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kitűnő étterem az alagsorban

Katedrális Étterem & Kávézó SzegedKatedrális Étterem & Kávézó Szeged a térképen

Kiváló 2022. júliusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2023. január 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Szeged legfőbb nevezetességei közé tartozik a Magyarok Nagyasszonya-székesegyház, közkeletű nevén a Szegedi Dóm, Magyarország egyetlen székesegyháza, mely a huszadik században épült.
A tér alagsorában a látogatóközpont mellett, a Dóm altemplomának bejáratánál 2017-ben nyílt meg a Katedrális étterem, mely azóta is a város vendéglátásának felső szegmenséhez tartozik. Az asztalon élő növény, az egyik falon és a padlón a Dóm tervrajzai, a másik falat az egyház által is kultivált emberi erények latin feliratai díszítik. Az egyszerű, letisztult formavilágú, fehér hengert formázó világítótestek között akad egy üzenetértékű, articsóka (vagy komló?) formájú is.
2021-ben beültünk egy italra, majd 2022 nyarán egy egész ebédet ettünk itt.
Az étlapot a mediterrán, azon belül az olasz gasztronómia uralja, de kínálnak néhány nemzetközi, valamint jellegzetesen magyar fogást is. A rizottók, pasta-k, pizzák, talján hús- és halételek mellett a megjelenik többek között a pankó-morzsás süllőpofa, tabbouleh-val és aioli-val, a pack choi-jal kísért füstös kacsamell illetve a magyar oldalról a tiszai halászlé, túrós csuszával körített harcsapaprikás, a hagyományoknak megfelelően galuskával társított csirkepaprikás, illetve a márványsajtos burgonyapürével kínált cigánypecsenye.
A Bortársaság által jegyzett borlap közel negyven tételt integrál a magyar élvonalból, ezek zömét kimérik decire is. A csepeli Rízmajer főzde két sörét tartják csapon, továbbá a búzasörüket palackban, néhány nagyipari tétel mellett. A Szegedhez közel eső két kiemelkedő főzde, a deszki Gong, valamint a Gyulai Pálinka Manufaktúra párlatainak tisztes választékából is csemegézhetünk.
Indításképpen vegyes kencéket kértünk. A szépen tálalt padlizsán-, túró- és márványsajtkrém ízletes volt, sajnos gyengécske ipari kenyérből készült pirítóst adtak hozzá, mely egyáltalán nem illett az étterem színvonalához.
Említettem is a kenyérproblémát a kezdettől ott dolgozó, rendkívül kedves, szívélyes felszolgálónak, nem volt vita köztünk, felelevenítettük, hogy a konyha-alapító séf, Berze Dániel helyben sütött anno kenyeret.
Ettünk még kókusztejjel, zöldségekkel és lime-al készült ízletes ráklevest, a jól sikerült leves ízképéből egyedül a zöld koriander hiányzott. Kellemes meglepetés volt, hogy kérésére pillanatok alatt hoztak egy pont elegendő mennyiséget belőle.
Megelégedésünkre szolgált a salátával és ügyesen elkészített avokádó-krokettel tálalt, bőrén sült süllő is, a friss ízhatású halat remekül hőkezelték, kívül kellemesen pörzses, belül szaftos volt.
A meggymártással kínált mák-szuflé korrekt, élvezetes, még finomítható. A hidegen tálalt túrógombóc mellett az étlap által beígért passiógyümölcs coulis lehetett volna karakteresebb és nagyobb mennyiségű, de maga a vaníliás pankó-morzsával, liofolizált eperrel és málnával, valamint szárított ehető virágokkal tálalt főzésmentes gombóc kifejezetten jól sikerült.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (41)
Katedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - EgyébKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - BelsőKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - Étel/italKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - BelsőKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - Étel/italKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - Étel/italKatedrális Étterem & Kávézó Szeged - Étel/ital

Katedrális Étterem & Kávézó további értékelései

2022.07.04családjával
Kiváló
Napi menüt ettünk. Választani lehetett két féle menü közül a leves ugyanaz volt. Volt lasagne vagy roston csirkecomb filé, hasábburgonya, saláta. A salátára jó lett volna egy kis öntet, de ezt leszámítva kifogástalan volt. A lasagne bőséges, szaftos, ízletes.
2022.04.30a párjával
Kiváló
Csodálatos volt a hely,gyönyörű kilátással isteni volt a kávé nagyon kedvesek voltak a felszolgálók ,rengeteg látnivaló közepette csak ajánlani tudom
2021.09.17kollégákkal
Kiváló
A szegedi Dómot meglátogatva ebédelni bementünk ebbe az osztályon felüli berendezésű étterembe. Mivel csoportos megrendelésünk volt, csak halászlé és menű között választhattunk. Óriási csalódás volt, hogy a menű szilvaleves és kijevi csirkemell volt. Ez nem éppen egy menő étteremhez és Szegedhez...
Népszerű szállások a környéken
Tisza Hotel Szeged - Napi ár reggelivel
Napi ár reggelivel
2025.01.02-ig
Tisza Hotel Szeged
24.390 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
76.480 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Kedvezményes ár félpanzióval
Kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval