Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Továbbra is csúcshely - ezúttal az ebédet teszteltem

Kelesztő SzegedKelesztő Szeged a térképen

Kiváló 2022. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egyik szegedi kedvencem a Kelesztő, ahova a nemrégiben ebédelni tértem be, ami már esedékes volt, mivel lassan egy éve déli menüt is kínálnak. Az is csábított, hogy az ínyencek és borrajongók körében azt suttogják, hogy miután a Délvidék legjobb étterme, a Maurer Oszkár által működtetett 1880 Natural Wine and Food bezárt, a séfek, Berze Dániel és Zengő Csongor itt folytatják a közös munkát. Márpedig ők olyan erős párost képeznek, hogy a Kárpát medence bármelyik szegletébe elzarándokolnék megkóstolni aktuális kreációikat.
A Kelesztő hangulatos, otthonos, meghitt hely, nemcsak reggeliző, hanem sütiző is. A bútorzatot, a dekorációt láthatólag nagy gonddal és szeretettel alakították ki. A falba épített mélyedésekben polcok, rajtuk könyvek, régi mérleg, teáskanna, parazsas vasaló, kerámiák. A bejárattól jobbra falfelirat: Kelj fel és járj a Kelesztőbe!. Megszívlelendő jótanács.
Kínálnak többek között omletteket (kívánságra karamellizált bacon-nel, vagy kecskesajttal és szezonális zöldségekkel), Egg Benedictet, magyar reggelit (saját töltésű kolbász, császárhús, tükörtojás, bakonyi gomba, házi savanyúság, kovászos kenyér), tépett húsos kovászos toastot, sajttal, mustáros besamellel, kenceficéket és naponta változó ebédmenüt.
Az ételek mellé ihatunk kávékat, frissen facsart narancslevet, pezsgőt, Lápastó gyümölcsleveket, házi szörpöket, prémium szénsavas üdítőket vagy kiemelkedő kézműves söröket a váli Uradalmi sörmanufaktúrától. Tartanak ötféle kiváló natúrbort is, a hajósi Sziegl, valamint a móri Csetvei pincétől, inkább szaküzleti, mint éttermi áron, ami egyébként sörárakra is áll.
A kiszolgálás kedves, udvarias, szívélyes.
Az aznapi menü elég lett volna a jóllakáshoz, de nem álltam meg, hogy meg ne kóstoljam a séfek által sajátkezűleg töltött kolbászokat is.
A buggyantott tojással és roppanós levelekkel tálalt spenótleves mesteri volt, akárcsak a füstölt csirkemellel és (természetesen) római salátával készült, jól dresszingelt Cézár saláta. A menühöz tartozó Gerbeaud-átiratot Lehy Barbara, a cukrászati vonal felelőse jegyezte, izgalmas, érdekes rekonstrukciója volt az eredetinek. Az étlap leírja a lényeget, hadd idézzem: csoki sorbet, sárgabarack sorbet, lágy diós piskóta, csoki-dió crumble (mindehhez még a remek csokiganache-réteget tenném hozzá, ami a piskótát feldobta.)
A fermentált káposztával, wasabis házi majonézzel, szemes mustárral és szöregi kovászos kenyérrel tálalt kétféle (magyaros és távolkeleti) kolbász is műfajcsúcsra törő alkotásnak bizonyult. Mindehhez frissen facsart narancslevet és fügelevélszörpöt ittam, utóbbi egy eredeti ötlet izgalmas, szép és vibráló kivitelezése volt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (13)
Kelesztő Szeged - EgyébKelesztő Szeged - EgyébKelesztő Szeged - EgyébKelesztő Szeged - EgyébKelesztő Szeged - EgyébKelesztő Szeged - EgyébKelesztő Szeged - EgyébKelesztő Szeged - EgyébKelesztő Szeged - Külső képKelesztő Szeged - BelsőKelesztő Szeged - Étel/italKelesztő Szeged - BelsőKelesztő Szeged - Külső kép

Kelesztő további értékelései

2020.03.12gyerekekkel
Kiváló
A Kelesztő egy kiemelkedő reggeliző-ebédelő Szegeden. Nagyon hangulatos beltér, korrekt árak, kedves kiszolgálás, jó konyha, kitűnő sörök. Ezutóbbiak a Mad Scientisttől, egytől egyig, a pultos srác témában volt, amit külön értékeltem. Vettem egy sört elvitelre, ha jól emlékszem 950 ft volt, ami...
Népszerű szállások a környéken
Tisza Hotel Szeged - Napi ár reggelivel
Napi ár reggelivel
2025.01.02-ig
Tisza Hotel Szeged
24.390 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
97.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval