Kiváló
2025. májusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2025. május 16.Ajánlom a helyet másoknak is!
Ittjártam
2024 decemberében nyitott, hangulatos, igényes, minőségelvű étterem a Kárász utca és a Klauzál tér egyik sarkán, egy impozáns kapualjban. A belsőépítész az utcai környezet századfordulós stílusához igazította a magas beltér kiképezését, némi mediterrán hangsúllyal. Az asztalon só- és borsdaráló. Látványkonyhával működnek.
Nemzetközi konyhát visznek, különböző etnikai konyhák világsikernek örvendő slágerfogásait is integrálva, évszakonként változó étlappal.
A habzókkal együtt több, mint harminc, többségében magyar minőségi bort tartanak, melyek bő két harmadát decire is kimérik. Staroprament, Hoegarden búzát, Belle Vue Kriek meggysört és Leffe Blonde-ot tartanak csapon, három Peroni-változatot, továbbá a Noam nevű import kisüzemi sört palackban. Nem bánnánk, ha magyar kézműves sör feltűnne a választékban, például a kevesebb, mint 100 kilométerre fekvő Szent András főzdétől. A töményitalok között több prémium tételt is találunk. Figyelemre méltó a koktélválaszték.
A séf Véber Máté, aki korábban a szegedi John Bull Pubban, az Oldies-ban, a Hágiban, a Monster Downtownban, valamint az aradi Saborban dolgozott. Mint mesélte, stázsolt az egyik legnevesebb magyar séf, Moldován Viktor mellett a Michelin által ajánlott hokkaido-i Víz étteremben.
A baconchips-szel és vajon futtatott remek állagú, roppanós, jó ízű spárga-betéttel kínált fehércsokoládés spárgakrémleves remek: selymes, jóízű, egyik legjobb, amit a műfajban kóstoltunk. A meglepően savra hangolt ramen betétei kiválóak, a marinált tojástól a húson át a rákig, összességében ez a fogás is meggyőző.
Az öt tatár elnevezésű előétel pirított, helyben sült bagettszeleteken érkezik, mint megtudtuk, ez a tizenegyedik nekifutás a saját kenyér készítésének. Az eredmény sokkal jobb a boltinál, de nem éri el az csúcséttermek kovászos kenyereinek szintjét. A chorizokrém, padlizsánkrém, a kézzel aprított olajbogyóból készült tapenade, a szarvasbélszín és a lazactatár ízre korrekt, a lazac és szarvas lehetne esztétikusabb. Három krémben is meghatározó az aszalt paradicsom, egyikben-másikban jobb lenne mással kiváltani. Elvárható továbbá, hogy ha valamit tatárnak nevezünk, akkor az nyers alapanyagból készüljön. Egy chorizo vagy sült padlizsán tatár inkább nevezhető szendvicskrémnek. Mindezen együtt ez sem volt egy rossz előétel.
A pilpil gambas kiváló, jó hozzá a már megismert saját kenyér. A pisztáciás tiramisuhoz a babapiskótát, maguk sütik, a klasszikus olasz desszert ízre, állagra egyaránt meggyőző. A fehércsokoládés-mangós citrusmousse mind látványra, mind ízhatásra remek, az állagjátékok is megnyerőek. Mint a séf elmondta, professzionális cukrászati segítséget is kapott a megalkotásához, ami érződik a végeredményen. (Teszt időpontja: 2025. május 2.)
A kiszolgálás kedves, udvarias, alkalmunk volt elbeszélgetni az egyik tulajdonossal, Szivacski Nimróddal, valamint a séffel, Véber Mátéval, mindkettejükben a minőségközpontú vendéglátás iránt egyértelműen elkötelezett szakembereket ismertünk meg.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()
Hangulat:![]()
Ár / érték arány:![]()
Tisztaság:![]()
Fényképek (27)
Még több kép (17 db)
Népszerű szállások a környéken
27.900 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
96.802 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
54.000 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval