2026. májusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2026. május 28.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ha Szeged és gasztrokalandok, akkor feltétlenül érdemes DEndre - Szeged gasztrokirálya - beszámolóiból inspirálódni, magam is így tettem. A Plebs fiatalos, vagány pizzéria és kraft söröző a belvárosban, a Dóm tér közelében. A pultban két mosolygós fiatal hölgy szolgált ki, akik nápolyi pizza és kézműves sörök tekintetében is képben voltak. A teraszon nem volt egyetlen szabad asztal sem, viszont a klímával kellemesen lehűtött beltérben több asztal közül is válogathattunk. Egyébként a helyet 5 fiatal egyetemista alapította a Covid idején, 6 évvel ezelőtt bevállalósak voltak, de bejött nekik! Az eredeti pizzakemence Padova városából érkezett. Bár a hűtőben számos jobbnál-jobb kézműves dobozos sör sorakozott, számunkra egyértelmű volt, hogy a csapról fogunk választani. A 6 csapon Svijansky Pertle cseh Pilsner lett az egyik választásunk (1150 Ft - 4,4 dl), a másik egy különleges csajos gyümölcsös-egzotikus, egyáltalán nem sörre emlékeztető nedű. Ez volt az angol Vault City Yellow Snow smoothie sour Edinburgh-ból, amelyben vanília, citrusok, kókusz és ananász ízek bukkantak fel, engem a Pina Coladára emlékeztetett (1200 Ft - 2,5 dl). Volt még német Welten Burger helles, azaz világos, a hazai vonalról Ugar Trailer 48 DIPA, azaz intenzív Double New England IPA, a szekszárdi Brew Your Mind, röviden BYM Everyday Lies 8.0%-os ABV Hazy Imperial/Double IPA-ja. Az utolsó tétel a csapon szintén a BYM-tól egy Stout, Luckies néven, krémes kávé és vanília ízvilággal. Nagyon meglepődtünk, hogy a legolcsóbb pizzájuk, a Marinara mindössze 1850 Ft-ba került, a Margherita 2850 Ft, a legdrágább Coppa di Tutti (bivaly mozzarella, Coppa sonka), illetve a szarvasgombás Tartufo valamivel 4000 Ft felett árazódik.
A mosdó falát színes sörcímkék díszítik. Nem tudtuk nem észrevenni a kék neonkeresztet a bejárat felett. Összességben remek hely, nem kérdés az 5 pont! Nincs kötelező szervizdíj!
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()
Hangulat:![]()
Ár / érték arány:![]()
Tisztaság:![]()
Plebs Crust & Craft további értékelései
2025.08.15barátokkal
![]()
Nem tudom elhinni, hogy kedvenc szegedi sörözőmről, amit emlékezetem szerint nem sokkal nyitás után, 2020 nyarán fedeztem fel még nem írtam semmit. A hely szuper, hozzáértő vagány srácok a pultosok, nem ritkán a tulaj is beáll kiszolgálni a vendégeket. Remek pizzát sütnek, van vagy 6-8...
30.500 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom