Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az év szegedi élménye

Spiccc Borbisztró SzegedSpiccc Borbisztró Szeged a térképen

Kiváló 2023. szeptemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. november 19.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Szegeden, a hajdani Cooltour helyén, a város talán leghangulatosabb kerthelységében, 2023 szeptemberében nyitott egy gourmet borbár. A korábbi romkocsmás bútorzatot lecserélték, de a kert zegzugos hangulata megmaradt, a megnyerő dizájnon a háttérben megfelelően visszafogott hangerővel szóló whisky-blues is emel.
A borkínálat nem meglepő módon impozáns: huszonkét figyelemre méltó, zömében magyar bort adnak kimérve s több, mint százat palackban. Nemcsak közismert tételekkel, hanem minőségorientált kispincék nedűivel is találkozhatunk náluk. A sör műfajában nem törekednek domborításra, az alkoholmenteseket nem számítva az Asahi tulajdonában levő sörgyárak termékeiből tartanak négyet. Rákérdeztem az ügyre, kiderült, hogy együttműködést terveznek a zsombói főzdével. A töményitalok között több prémium tételt is találunk.
Az étlap bizalomgerjesztően rövid, kínálnak kétféle borkorcsolyás hidegtálat, két levest, öt főételt s egy desszertet, így két asztaltársammal közösen szinte végigettük az egész étlapot, kivételt csak a hideg tálak, a bélszínfogás és két további rizottó-variáns képezett.
Az ízre és állagra egyaránt remek házi ravioli- és roppanós répaszalma-betéttel kínált gyöngytyúkleves mély ízű, szép színű, egyszóval kifogástalan. A kakukkfüves hagymaleves hozza azt, ami a műfajban benne van. A rizottó krémes, ízre is meggyőző, a szépen megpirított vargánya és shimej-gomba a tetején foglal helyet, parmezánchips, sarkantyúka-levél és mikro-zöldek társaságában. Élményszerű a csirkepaprikás: a vákuum alatt hőkezelt, zsályával töltött csirkére rápirítottak, kifejező ízű mártással, remek, könnyed tojásos galuskával, parmezán-ropogóssal, céklás gyöngyhagymával és tejfeles uborkasalátával tálalták. Jól sikerült a tejszínes spenótágyon tálalt, fűszeres morzsával fedett szaftos, friss szürkeharcsa is, amit fondant burgonyával körítettek. A szép roséra sütött sertésszüzet krémesített égetett zellerrel, sonkachips-szel, barnavajas karfiollal, karfiolpürével, mustármagkaviárral társították, majd ehető virágokkal díszítették. Estebédünket egy Rákóczi túrós átirattal zártuk, mely korrekt volt, a tojásfehérje-réteget habcsók helyettesítette, a sárgabarack nemcsak lekvárként, hanem égetett formában is helyet kapott a tányéron.
A kiszolgálás kedves, udvarias, segítőkész, a húszas éveiben járó felszolgáló kommunikatív, stílusos, veszi a lapot, ha a vendég humorizál egy kicsit.
Szegednek eddig két étterme jutott el az országos elismertségig: az Alabárdos és az Alkimista. Úgy vélem, a Spiccnek megvan az esélye arra, hogy felzárkózzon mögéjük s az étteremkalauzokban jegyzett hellyé váljon.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (23)
Spiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - EgyébSpiccc Borbisztró Szeged - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Tisza Hotel Szeged - Napi ár reggelivel
Napi ár reggelivel
2025.01.02-ig
Tisza Hotel Szeged
24.390 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
91.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval