Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Fehérvár újhullámos kávézója

Coffee Boutique SzékesfehérvárCoffee Boutique Székesfehérvár a térképen

Kiváló 2017. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. szeptember 19.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Mint minden nagyobb hazai városunkban, Székesfehérvárott is felütötte a fejét az újhullámos kávézás, melyet a Fő utca elején, az Országalma és a Püspöki Palota közelében, a Korona Üzletházban kialakított Coffee Boutique képvisel. 2016 elején nyitottak meg. Az ilyen nevektől engem őszintén szólva a hideg kiráz. 10-ból 8 ember garantáltan nem tudja helyesen leírni vagy kibetűzni, nem értem, miért kell ilyen idegen hangzású, ráadásul minden eredetiséget nélkülöző nevet választani, amikor annyi, de annyi frappáns vagy találó magyar nevet lehetne kitalálni egy vendéglátó helynek. Az ilyen nevek hallatán valami felsőbbrendű sznob helyet képzelek el magamban, ahol csak az úri bennfenteseket fogadják szívélyesen. Pedig a CB nem ilyen, hanem egy nagyon klassz, igazán színvonalas kávézó.
A berendezés trendi, engem egy skandináv környezettudatos bútorboltra emlékeztet, nem annyira minimál, mint az IKEA. A kabátokat a bejárat melletti közös fogasra lehet felakasztani a bekészített vállfákra. A kávé prémium minőségű, világos pörkölésű, cserébe jóval drágább, mint az átlagos kávézókban (etióp, kenyai, costa ricai ültetvényekről származó kávébab). Ottjártamkor Las Margaritas kávéból főztek Kolumbiából. Mindig kiteszik a pultra az aktuális kávé zacskóját, így könnyű beazonosítani. Az eszpresszó 350 Ft, a cappuccino 500 Ft.
Ha jól azonosítottam, az Angelo Cukrászda süteményeit tartják, legalábbis kísértetiesen úgy néztek ki a pultban látottak.
Nyáron lesz kiülős teraszuk, azt mesélték. Aki este nem vágyik már kávéra, borozhat is náluk (pl a Pastor Pince díjnyertes 2013-as évjáratú Kadarkáját). Dilmah filteres teákat is tartanak.
Barátságos kiszolgálás, profi barista. Ha Fehérváron laknék, ide biztosan rendszeresen betérnék.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (7)
Coffee Boutique Székesfehérvár - Külső képCoffee Boutique Székesfehérvár - Külső képCoffee Boutique Székesfehérvár - Külső képCoffee Boutique Székesfehérvár - Étlap/itallapCoffee Boutique Székesfehérvár - Étlap/itallapCoffee Boutique Székesfehérvár - BelsőCoffee Boutique Székesfehérvár - Külső kép

Coffee Boutique további értékelései

2017.10.16a párjával
Kiváló
Nagyon szép hétvégét töltöttünk Székesfehérváron, sétánk alkalmával véletlen választás volt a kávézó, de nem bántuk meg, nagyon kedves volt a kiszolgálás, finom a kávé, capuccino! Minden részletre figyeltek. Angelo Cukrászda süteményeit tartják. Aki este már nem kávézik, borozhat is náluk....
Népszerű szállások a környéken
Hotel Platán Székesfehérvár - Pihentető napok Székesfehérváron fürdőbelépővel
Pihentető napok Székesfehérváron fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Platán Székesfehérvár
74.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval