Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kreatív cukrászok klubja

Damniczki Cukrászda SzékesfehérvárDamniczki Cukrászda Székesfehérvár a térképen

Kiváló 2022. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. július 21.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A tőrgyökeres fehérvári Damniczky cukrászda különleges és magas minőségű kézműves fagylaltjaival vált népszerűvé a városon túl, országos szinten is, sőt, nemzetközi versenyeken is nyertek díjakat a fagylalt kreációikkal. Immár 3 egységük is van Fehérváron, ezek közül ez a belvárosban, a Fő utcában találkozó. Van kiülős teraszuk, belső asztalok és persze elvitelre is lehet vásárolni. Belépve a fagylaltos pulttal találjuk magunkat szembe, ahol két hosszú pultban 2-2 sorban sorakozik az ízek kavalkádja, csak kapkodtam a fejem, mit is kellene választani. Segítettek a pultos lányok egy kis kóstolóval (grátisz!). A fagylaltot grammra árulják és nem gombócot, hanem lapátos kenést kapunk. Egy kiló 8600 Ft, ami ha átszámítom, annyira nem is brutális, hiszen egy átlagos 5 dekás gombócnyi adag 430 Ft-ra jön ki, ennyi a fagylalt átlagos ára ma hazánkban. Szomolyai fekete cseresznyét, sós vajas kukoricát, mangót választottam. Nagyon extrém ízeket is készítenek, pl. karos-joghurtos uborkát, pannonhalmi epres rozét, sós vajas borsót, tökmagot, tonkabab toffee-t, levendulás fehércsokit, vörösboros málnát, és ezek csak példák. Folyamatosan kísérleteznek ki újabb és újabb íz kombinációkat.
Muszáj még a süteményekről is szót ejtenem, amelyek a belső üvegpultban sorakoznak, sűrű tömött sorokban. A francia stílusú mono-desszerteket emelném ki: epres-mangós tej- és lisztmentes, pisztáciás borzas (1090 Ft), illetve málnás-epres-csokis. A macaronok darabja 420 Ft. Ország torták közül a somlói revolúciót ők is készítik (990 Ft).
Durván jó hely, nagyon ajánlom!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (14)
Damniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - EgyébDamniczki Cukrászda Székesfehérvár - Egyéb

Damniczki Cukrászda további értékelései

2023.08.09barátokkal
Kiváló
A több, mint három évtizedes múltra visszatekintő, 1992-ben nyitott Damniczki az ország egyik magasan jegyzett cukrászdája, melynek fagylaltjai messze földön híresek. Ők alkották meg a 2013-as Év fagylaltját, mely a málnafagylalt vörösboresszenciával nevet viseli, szintén ők jegyzik a 2014-es...
2022.04.25a párjával
Kiváló
Rendszeresen betérünk ebbe a cukrászdába, rosszat még sosem ettem. Rengeteg féle süti van, valószínűleg mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. A túrós sütijeik kifejezetten isteniek, de a macaronjaik is finomak! A fagyik is isteniek, ráadásul rengeteg tejmentes van.
Népszerű szállások a környéken
Hotel Platán Székesfehérvár - Napi árak
Napi árak
2024.12.23-ig
Hotel Platán Székesfehérvár
30.500 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval