Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Remek délamerikai hely

Dos Puertas SzékesfehérvárDos Puertas Székesfehérvár a térképen

Kiváló 2018. júniusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2018. június 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Dos Puertas nevű székesfehérvári étterembe a nemrégiben hívtak meg fehérvári vendéglátóim. Ők BBQ-bordát ettek sült krumplival, jómagam BBQ csirkeszárnyakat kértem. Úgy konferálták fel a helyet a jóbarátaim, mint olyan egységet, ahol a legnagyobb attrakció a chili-készítmény sor, mely az egészen light-ostól a 1.000.000 Scoville értékűn keresztül a 6.000.000, sőt 12.000.000 SWU-ig tart. Ezutóbbi ugye már szinte tiszta kapszaicin.
Mi végigkóstoltuk a teljes sort, túléltük.
Az ételeink ízletesek voltak, jómagam kicsit furcsálltam, hogy a csirkeszárny savanykásra volt ízesítve, a tulajdonos hölgy – aki egyébként egy bűbáj, a szakmájának büszkesége, kedvességét tanítani lehetne – biztosított róla, hogy Dél-Amerikában ez így jellemző. Nem vitatkoztam Vele, Ő volt ott, férje is délamerikai, biztos úgy van, ahogy mondja, mindazonáltal én jobb szeretem az édes-sós-csípős ízekben játszó csirkeszárnyakat, amiben esetleg egy cseppnyi savanyka van.
Ettünk remek chipszet is, pontosabban maguk által készített tortillát salsaval és guacamoleval, mindkettő helyben készült és finom volt, némi plusz zöld koriandert értékeltem volna.
Összességében remek estét töltöttünk itt, visszavágyom.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (12)
Dos Puertas Székesfehérvár - BelsőDos Puertas Székesfehérvár - BelsőDos Puertas Székesfehérvár - BelsőDos Puertas Székesfehérvár - Étlap/itallapDos Puertas Székesfehérvár - Étlap/itallapDos Puertas Székesfehérvár - Étlap/itallapDos Puertas Székesfehérvár - Étlap/itallapDos Puertas Székesfehérvár - Étlap/itallapDos Puertas Székesfehérvár - Étlap/itallapDos Puertas Székesfehérvár - Étel/italDos Puertas Székesfehérvár - Étel/italDos Puertas Székesfehérvár - Étel/ital

Dos Puertas további értékelései

2018.02.22a párjával
Kiváló
Belváros, Fő utca. Barátságos fogadtatás. A pincérek udvariasak, kedvesek. Az összes kérdésünkre türelmesen válaszoltak az ételeket illetően. Jól is választottunk: nagyon finom, ízletes és friss volt minden. A tálalás igényes, az adagok pont akkorák voltak, amivel kellemesen jól lehet lakni....
Népszerű szállások a környéken
Hotel Platán Székesfehérvár - Pihentető napok Székesfehérváron fürdőbelépővel
Pihentető napok Székesfehérváron fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Platán Székesfehérvár
74.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval