Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megérdemelt ajánlás

Viniczai's Restaurant & Bar SzékesfehérvárViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár a térképen

Kiváló 2022. októberben járt ittÉrtékelt: 2022. november 9.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az ittjartam.hu legutóbbi értékelése alapján határoztam el, hogy ha legközelebb Székesfehérvárra megyek, akkor ezt az éttermet feltétlenül útba fogom ejteni. A Viniczai család nevét mondhatjuk, az egész város ismeri, hiszen több generáció óta működtetnek a városban fagyizót, cukrászdát, ez az étterem a legújabb gasztronómiai próbálkozásuk, ami számomra is igencsak meggyőző teljesítményt mutatott.
Helyileg nem a belvárosban vannak, ahol a legtöbb étterem tömörül, hanem a város szélén egy lakótelepes környezetben, illetve a közelükben van egy autós bevásárlóközpont is.
Az étterem 2 szintes, elég kis alapterületű, lent a bárpult és talán 3 asztal, fent pedig további asztalok, melyek többsége egy nagyobb társaság részére volt már estére bekészítve összetolva.
Az étlap nem túl hosszú, szépen tagolt, 3 előétel, 5 leves, 3 halétel, 4 sertés főétel, 4 szárnyas főétel, 3 marhahúsos étel, 3 vegetáriánus főétel, 2 saláta, volt valami gyerekmenü is, 2 tányérdesszert, valamint a napi aktuális sütemény-kínálat a cukrászatból válogatva.
Magas minőségű alapanyagokkal dolgoznak, black angus marha, termelői kecskesajt, tanyasi csirke, bélszín steak, mangalicajava, tigrisgarnéla példaképpen.

Mivel a látogatásom célja Fehérváron egy osztálytalálkozó volt este, nem akartam magam túlvállalni az étkezéssel, így két előételt választottam, amire a pincérem azt mondta ránézésre (azaz amit kinézett belőlem), szerinte ez így elég kiadós és elegendő lesz.
Kacsamáj korall málnakrémmel, fűszeres mangóval, szezámos ropogóssal (3690 Ft). Csodálatos alkotás érkezett a szép tányéron, a minitölcsérben mangófagylalt, középen pedig egy ehető mozaik, talán így tudnám leírni, de a fotók többet mondanak a szavaknál. A másik étel sült padlizsánkrém volt szerdellával, oregánóval, olívabogyóval, házi körözöttel, friss zöldségekkel (paradicsom, lilahagyma, uborka, paprika), pirítóssal. (2190 Ft). Ez is nagyon finom volt, bár különlegességben nem közelítette meg a májas előételt. Ennek az volt a tálalási trükkje, hogy egy 3 emeletes üveggúlában érkezett.
A kenyérkosárban bagett-zsúrkenyér közti átmenet fehér kenyér volt közepesre pirítva bőséges mennyiségben.

Kötelező szervizdíj nincs. A kiszolgálás hibátlan volt.
Nagyon színvonalas étterem, az egyik legjobbnak tűnik jelenleg a városban.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (22)
Viniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - Étel/italViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - Étel/italViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - Külső képViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - Külső képViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - BelsőViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - BelsőViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - BelsőViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - BelsőViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - Étlap/itallapViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - Étlap/itallapViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - Étlap/itallapViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - Étlap/itallapViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - MosdóViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - MosdóViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - BelsőViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - Étel/italViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - BelsőViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - Étel/italViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - Étel/italViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - Étel/italViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - Étel/italViniczai's Restaurant & Bar Székesfehérvár - Belső

Viniczai's Restaurant & Bar további értékelései

2020.12.13barátokkal
Kiváló
A Viniczai volt az idei év egyik legnagyobb meglepetése. Elképesztő szépségű tálalás, kifogástalan kiszolgálás, korrekt árak, jó ízek. Csodás élmény. Ettünk előételképpen kacsamáj korallt, málnakrémmel, fűszeres mangókkal, szezámos ropogóssal. Az ételt nehéz leírni, inkább a fotót kell...
2019.07.24barátokkal
Átlagos
Itallap: koktéloknál ismeretlen nevek, nincs megadva mégis milyen összetételre számíthatunk.Csapolt sör lehetne hidegebb, finomabb. Értem én, hogy valami újat szeretne becsempészni a fehérvári gasztro kínálatba, de a tatár beefsteaknél az étlapon nem volt jelezve, hogy minden elemét...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Platán Székesfehérvár - Pihentető napok Székesfehérváron fürdőbelépővel
Pihentető napok Székesfehérváron fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Platán Székesfehérvár
74.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval