Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egész nap virágozzon

Virágóra SzékesfehérvárVirágóra Székesfehérvár a térképen

Érdekes 2022. novemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. március 21.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Fehérváriként a Virágóra egy alapvető tájékozódási pont volt a számomra. Soha életemben nem mondtam az senkinek, hogy találkozzunk az Országzászló téren - ahol egyébként a Virágóra található - , ellenben a Virágóránál számtalan alkalommal találkoztunk barátokkal, osztálytársakkal, ismerősökkel. De helymeghatározásként is gyakran használtuk, hogy a keresett épület vagy helyszín a Virágórától merre található. Ezt a városban úgyis ismeri mindenki, nincs mit rajta magyarázni.
Lehet azt mondani, hogy ez a város egyik szimbóluma, amely már több mint 60 éve, az 1960-as évek óta "ki lett találva" és ugyanazon a helyen "működik".

Egy kis dombra van felépítve, hogy jobban látható legyen. Az óramutatókat a föld alá beépített speciális óraszerkezet mozgatja, tavasztól őszig mutatja a pontos időt.
Folyamatosan, idénytől függően változik, hogy éppen milyen virágokkal van beültetve, de mindig nagyon szép színes, változatos. Jó ránézni. Az óra mellett a napi pontos dátum is olvasható, szintén virágokból kirakva. Ezzel folyamatos munkát adnak a városi kertészeknek. Azt nem tudom, hány órakor szokták csinálni, de biztosan korán, mert én soha nem találkoztam velük össze, mindig csak a szép végeredményt láttam.
Legutóbb a téli időszakban jártam Fehérváron, amikor is éppen pihenőidejét töltötte virágok hiányában.

Ami miatt még kedves emlékeket ébreszt ez a hely, hogy tizenéves gimnazista koromban itt a téren volt a barátokkal a törzshelyünk.
Milyennek találod ezt az értékelést?

Virágóra további értékelései

2022.12.09egyedül
Kihagyhatatlan
Jó kis találkahely ez Székesfehérvár közepén, az Országzászló téren. Emlékszem, valaha én is használtam annak. Évente változik, megújul, a virágok más képet mutatnak, és az óra is jár, a föld alatt működik a szerkentyű. Most karácsonyi vásár bódéi vannak előtte, kicsit takarják. De nagyon...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Platán Székesfehérvár - Napi árak
Napi árak
2024.12.23-ig
Hotel Platán Székesfehérvár
30.500 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval